543 lange kilometer skal sykles og det skal gå fort. Ottestad Sykleklubb har med 12 ryttere i denne klassen.

Målet for klubben er å komme inn på tiden 17 timer og 40 minutter. Det er litt svakere enn Ottestad har gjennomført på tidligere.

Bjørn Ruud sa det slik før siste trening.

– Vi skal ta dette som en kosetur. Med flere ryttere fra andre klubber blir nok dette et par timer svakere tid. Vi skal være ei gruppe på 29 ryttere. 12 er fra Ottestad og sju av dem er debutanter. De resterende er fra andre klubber i distriktet.Vi har satt oss noen mål, som er realistiske å tro på, sier Ruud til HA-sporten.

Nådde ikke målet

I gruppa som skal kjøres raskest er det også ei dame.

– Jeg hadde som mål og sykle Tronheim Oslo før jeg fylte 50 år. Det gikk ikke, men nå er jeg klar, sier hun spent.

At hun er eneste kvinne i flokken bekymrer Siv bitte litt.

– Jeg er vel litt pessimistisk av natur. Jeg er redd jeg blir ei sinke i forhold til de andre i gruppa. Nå skal det sies at jeg har syklet veldig lenge og er i meget god form, så det får briste eller bære, sier den spreke 51-åringen.

Prestisjetungt ritt

For noen år tilbake syklet hun Hamar-Tronheim på en dag. Dagen etter bar det tilbake til Hamar på sykkelen. For to uker siden skulle Siv sykle Mjøsa rundt, men det endte med knall og fall.

– Det ble et stygt fall, men heldigvis ble jeg bare forslått. Nå er det bare noen skrubbsår igjen på kroppen. Hadde ikke sykkelen blitt ødelagt i fallet, så hadde jeg nok fullført, sier Siv Sletli.

Trondheim-Oslo er for de tøffeste av de tøffeste. Rittet er det mest prestisjetunge rittet en tursyklist kan delta i.

– De aller beste trener utrolig mye. I antall timer trener nok de aller beste like mye som en proff syklist, sier Bjørn Ruud til HA-sporten.

Nå er det ikke bare fra Tronheim Ottestad har med ryttere. 80 til 100 personer starter på Lillehammer og skal sykle 191 kilometer før de bryter målstreken.

Der har de delt inn i tre grupper. Gruppe én skal sykle i 30 km/t i snitt, de to andre puljene skal sykle i 35 km/t i snitt og de som er enda litt bedre trent, skal sykle 40 km/t i snitt.