20-åringen fra Orion åpnet showet i Bærum med å vinne 100-meteren i Norwegian Grand Prix på Nadderud med 10,29 sekunder i godkjent vind (+1,7). Det er som nevnt ny personlig rekord. Han hadde 10,39 som pers fra før. Under Bislett Games torsdag løp han 10,21, men det var da litt for mye medvind (+2,2) til at tida ble stående. Han løp også på 10,21 under Romerikslekene (+2,8). Godkjent vind er +2,0. VM-kravet er 10,12.

– Deilig følelse

Én time senere på Nadderud lørdag kveld fikk han bokført 20,83 på 200 meter. Den gamle persen var 20,94. Da var vinden +2,0, altså akkurat innenfor.

– Det var pers på begge distanser, så det er jeg veldig fornøyd med. Nå ble det endelig godkjent vind, noe jeg har vært litt uheldig med før i sesongen. Da er det ekstra gøy når alt spiller på lag. Det var en deilig følelse. Da det ble pers på 100 meter, måtte jeg bare prøve på 200 meter også, selv om det var kort tid mellom. Heldigvis gikk det veldig fint, sier Quarcoo, som forteller at han hadde litt mer krutt i beina på Bislett torsdag.

Tøff konkurranse

Tirsdag skal han løpe 100 meter i København Athletics Games, før det blir lag-EM med resten av Norges beste sprintere i Finland til helga.

– I København er det et meget sterkt felt, så der får jeg matchet meg veldig bra. Det gleder jeg meg til. Jeg skal løpe to løp, med mål om å løpe så godt jeg kan på begge. Troen er der på at jeg kan tyne formen enda mer, slik at jeg kan senke persen min ytterligere. Det er det som er målet, sier han offensivt.

Orion-løperen har hatt en meget god start på sesongen, og forteller om hvordan det oppleves:

– Formen er veldig god, og da er det utrolig moro å løpe. Jeg kan kose meg mye mer og nyte å løpe. Man slipper å tenke så mye, og det er deilig.

Etter lag-EM til helga blir det en konkurransepause for den unge sprinteren.

– Da er det U23-EM som blir fokuset. Jeg skal ha en treingsperiode, slik at jeg kan lade opp til det mesterskapet på best mulig måte. Formen skal bygges videre på. Det håper jeg kommer til å bli veldig bra.