Det er lenge siden det har vært så mye spenning før NM på ski. Noen OL-billetter er fordelt, men fortsatt er det flere løpere som kjemper om en OL-plass, spesielt på guttesida. NM starter med sprint torsdag, og der vil det garantert smelle. Landslagssjef Vidar Løfshus gleder seg.

– Det blir en veldig spennende sprint.

Denne sesongens store komet, Johannes Høsflot Klæbo, er kun påmeldt til sprinten, og har uttalt at sprinten og teamsprinten blir hans viktigste OL-distanser. I NM skal han gå mot blant andre Petter Northug, som har OL-kniven på strupen.

– I tillegg til disse to skal Eirik Brandsdal, Sondre Turvoll Fossli, Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl gå NM-sprinten av landslagsløperne. Det blir en skikkelig fight. Alle disse gutta vil naturlig nok til OL.

Bjørgen lørdag og søndag

Blant damene skal Maiken Caspersen Falla skal gå NM-sprinten. Det samme skal Katrine Harsem.

– Det er mulig at Marit Bjørgen går sprinten. Når det gjelder Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kommer NM-sprinten litt for tidlig etter Tour de Ski. For de to sistnevnte er det stafetten søndag som gjelder i NM, sier Løfshus.

Fredag er det 15 kilometer skøyting.

– Planen er at Simen Hegstad Krüger, Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe går skøytedistansen. Det samme gjelder Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Katrine Harsem, Ragnhild Haga og Kari Øyre Slind.

Lørdag er det duatlon (skibytte). Der har Martin Johnsrud Sundby, som ble nummer to sammenlagt i Tour de Ski, meldt at han skal gå.

Håper Petter går lørdag

– Niklas Dyrhaug går også lørdag, sammen med Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe. Blant landslagsdamene er planen at Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Katrine Harsem og Kari Øyre Slind går lørdag.

Tirsdag ettermiddag uttalte Røthe at han vurderer å stå over hele NM. Kroppen er ikke i rute.

Det er et ønske fra landslagsledelsen om at Petter Northug går ett distanserenn på Gåsbu. Det blir enten 15 kilometer skøyting eller duatlon. Vidar Løfshus håper Northug går lørdagens duatlon.

– NM blir viktig med tanke på OL-uttaket. Vi håper å ha bra oversikt etter helga, og at vi bruker helga i Planica til finsikting.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.