Vindmåleren viste +2,2. Dermed blir ikke tida hans stående, men han deppet ikke noe over det på Bislett torsdag kveld. Han gledet seg heller over tida.

Men han fant også ting som kunne vært bedre, og han er klar når det gjelder VM-kravet på 10,12.

– Det er innen rekkevidde. Det var kun 0,2 for mye vind her, og dette var ikke noe maksløp. Jeg har mer å gå på. Det er naturlig å ha VM som mål nå. Og OL i 2020 har jeg satt som mål tidligere. Det er bare å jobbe knallhardt videre, sier Quarcoo

Bra markedsføring

Han ble omkranset av norske journalister på Bislett torsdag kveld. 20-åringen fra Orion har markert seg skikkelig i sesongstarten. Han løp på 10,21 under Romerikslekene også. Da var vinden +2,8. Det lovlige er +2,0.

– Jeg er veldig godt fornøyd med tida, og fokuserer på den. Vinden får jeg ikke gjort noe med. Jeg bruker ikke tid og energi på ting jeg ikke får gjort noe med, sier Jonathan Quarcoo.

På Bislett var det flere eksperter som snakket om at det luktet landslagsplass.

– Jeg har god kontakt med sportssjef Håvard Tjørhom i Norges Friidrettsforbund, men om jeg blir tatt opp på landslaget må du spørre ham om, sier 20-åringen, og smiler så bredt som nesten han kan.

– Fantastisk fyr

– Han er en fantastisk fyr. Vi får se hvordan det blir med ham i fortsettelsen, var kommentaren fra Tjørhom.

Tiden til Quarcoo er den tredje beste oppnådd av en nordmann gjennom tidene. Kun Jaysuma Ndure (9,99) og Geir Moen (10,08) har løpt fortere.

Norna-Salhus-løper Salumu Kashafali var nærmest å matche Quarcoo på Bislett torsdag. Han ble klokket inn til 10,46. Det var to hundredeler bedre enn hans personlige rekord.

Etter løpet ble Quarcoo gratulert av trener Mette Karin Ninive, og 20-åringen vet å verdsette den hjelpen han får.

– Hun kjenner meg utrolig godt, og er flink til å justere, og lage et opplegg som passer. Mette Karin er gull verdt for meg, sier Jonathan Quarcoo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.