HIL-gutta har trent mer, trent hardere og forhåpentlig trent smartere.

Den siste uka har det vært finpuss på den defensive biten. Spillende trener Kjell Olav Emilsen er fornøyd med tingenes tilstand, to dager før det braker løs med seriestart mot Høvik søndag.

Fornøyde spillere

– Nå har vi vært på is hver eneste dag den siste tiden. Vi har drillet mye på det defensive. Vi slipper inn enkle mål, og det må vi luke vekk. Mot de beste lagene blir vi straffet knallhardt, sier Kjell Olav Emilsen.

Selv om det ikke er store forandringer på det taktiske, er det ting som kan forbedres.

– Noen nye ting er det selvfølgelig. Jeg synes det er viktig å få med spillerne på å ta avgjørelser. Det liker spillerne godt, sier HIL-treneren.

HIL mistet noen spillere fra forrige sesong, men har også fått inn gode erstattere.

Tre svensker

Tre svensker og en spiller fra Finland har kommet.

Dante Lindberg (keeper), Fredrik Edbom, Simon Ehlton og Pekka Niska er spillere som garantert forsterker laget.

– Det er fire unggutter som vil bli bedre og bedre. Det tar tid og spille seg inn et nytt lag, så jeg tror at disse unggutta bare blir bedre og bedre utover i sesongen. Alle trives i Hamar, og alle fire har fått seg jobber. Det er viktig for trivselen, sier Emilsen.

I tillegg er Daniel Rønning tilbake for fullt. Andre Thune-Ellefsen er også tilbake i moderklubben. Lillebror Arild Thune-Ellefsen er tatt opp fra yngres avdeling. En unggutt som er under stor utvikling.

Ny Nyhagen kaptein

HIL jobber også med å få tilbake amerikanske Mikael Licteig.

– Vi jobber med å få Mikael tilbake. Hans hurtighet og innstilling til alt han gjør, gjør at vi kan spille på flere strenger, sier veteran Emilsen.

Kun en eneste skade har HIL før det braker løs søndag. Finske Jarno Alatalo sliter litt med ryggen, men trener hardt og godt.

Mattis Nyhagen var kaptein forrige sesong, en spiller som garantert vil bli savnet. Kapteinsbindet blir likevel innen familien. Storebror Magnus tar over det viktige vervet.

Søndagens motstander Høvik, er en motstander HIL kan og bør ta poeng fra, om drømmen om sluttspill skal oppfylles.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00