Vikersund–Storhamar 26–24

Storhamar–Sarpsborg 31–28

Lørdagens kamp var en Storhamar kunne vunnet, men det var noe som manglet.

Trener Ari Stefansson sa det slik etter det bitre tapet:

– Dette var en kamp vi burde vunnet, men vi må bare takke oss sjøl. Vi leder med fem mål på slutten av kampen, men mister grepet. Vi har ingen spillere med en skikkelig vinnerskalle. Det er unge jenter som har mye i seg, så jeg må bare være tålmodig, sier trener Stefansson.

I søndagens kamp hadde Storhamar tre nye spillere. Fra A-laget var Mia Solberg Svele og Aleksandra Zimny med.

17 måneder

Det var vel heller ingen som hadde forventet at Linn Marie Birkeland (Limma) skulle stille til start.

– Dette blir spennende. 17 måneder på sidelinjen er lenge, så vi får se da, uttalte Limma før kampstart.

Kampen startet litt rotete, men Storhamar holdt følge med Sarpsborg som ligger som nummer to på tabellen. Etter rundt ti minutter fikk hjemmelaget mer og mer tak på Sarpsborg.

Stortalentet Mia Solberg Svele, som har slitt med sykdom denne sesongen, var tilbake for fullt. Mia stoppet ikke før hun hadde scoret åtte fine mål. Mer enn godkjent. Aleksandra Zimny startet svakt, men spilte seg stort opp utover kamp og stoppet på seks mål. Limma scoret bare tre mål fra sin kantposisjon, men trener Ari Stefansson likte det han så av Limma.

– Det er ikke bare det hun gjør ute på banen. De unge spillerne vet hva Limma står for. Måten hun opptrer på både på banen og fra benken er viktig. Det er slike spillere som kan være avgjørende i en enkelt kamp. Det fikk vi bevist i denne kampen, sier treneren.

Mortvedt best

Sjøl om de mer etablerte spillerne sto fram, var det også ei ungjente som ville vise seg fram. 17 år gamle Anna Mortvedt spilte på hele sitt register, og fikk utrettet mye. Hun jobbet og slet og var frekk til å ta sjanser som bød seg. Det gjorde at Mortvedt ble kåret til kampens beste spiller. Anna scoret sju mål.

Denne seieren gjør at trener Stefansson får litt pusterom til treningene som kommer. Laget har ikke noen kamper igjen før jul.

Nå venter en jul med mye trening for denne gjengen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.