For å få til én million kroner i pluss må det komme mellom 6.000 og 7.000 tilskuere totalt i løpet av fire NM-dagene.

– Vi håper jo på det. 750.000 kroner er nok et mer realistisk tall, men vi sikter uansett høyt og er optimister, sier Gudbrand Skraastad, som er leder av organisasjonskomiteen, og legger til:

Penger på bok

– Det er viktig med et bra økonomisk resultat, slik at alle de frivillige føler at det er verdt alle timene de legger ned. Vi må ha penger på bok, og for klubben er det en enorm trygghet selvfølgelig. Nå har vi en preppemaskin som er sliten, og som kanskje må byttes ut snart. Da er det godt å ha penger på bok. 

Tidligere har Vang Skiløperforening sittet igjen med mellom 400.000 og 500.000 kroner etter NM.

– Det ser bedre ut nå, men så legges det også ned en enorm jobb av mange for å få til dette, sier NM-general Gudbrand Skraastad.

Han har hatt travle dager, og det kommer til å gå i 100 til over helga. Det er mye som skal ordnes.

Nære VM-standard

– Jeg er litt bekymret over utviklingen, for NM på ski er blitt voldsomt stort. Arenaprodusent Erik Martinsen mener at dette er opp mot VM-standard, og over verdenscup. Dimensjonen på arrangementet er stort, og det kreves veldig mye jobb. En arrangør må ha dyktige frivillige, og mange av dem må være håndverkere, som elektrikere, rørleggere og snekkere. Det er mye rigging. Totalt har vi hatt opp mot 40 håndverkere i sving, sier Gudbrand Skraastad, og gir et eksempel på dimensjonen på arrangementet:

Stort strømbehov

– Det går med 800 kilowattimer med strøm. Det er veldig mye, og tilsvarer gjennomsnittsbruken i 50 eneboliger. Skiforbundet kommer med to smøretrailere som skal ha mye strøm, i tillegg til alle smørebodene. I tillegg skal serveringsteltet varmes opp, og det er to storskjermer som krever mye, sier NM-general Gudbrand Skraastad.

Torsdag er det NM-sprint.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.