Hele skyttereliten i Hedmark og Oppland var samlet i det årlige Landsselskretsstevnet (LDKS), som i år ble arrangert av Løiten skytterlag.

Og det var unggutten Christian Køhl fra Elverum som tok ledelsen allerede fredag morgen med 245 poeng i innledende skyting. Og dette resultatet holdt seg gjennom hele dagen og til langt ut på lørdag ettermiddag, da mange av de antatt beste hadde skutt.

Men det var Ole Magnus Bakken fra arrangørklubben som etter hvert klarte 246 og overtok ledelsen. Inntil Anne Ingeborg Sogn Øiom fra Randsfjord entret standplassen i siste laget. Hun skjøt fantastiske 250 (150 + 100) og tok en klar ledelse. Samme resultat( 150 + 100) skjøt også junioren Kjersti Johanne Sjølie på 100 meter, og var alene om det før finalen. Begge disse resultatene holdt seg til skive én i finalen i søndag.

Lagskytinger

LDKS har også mange lagskytinger på programmet og det er lagskyting for både 3-mannslag for klasseførte skyttere på 200 meter, og samlagsskyting for 4-mannslag på både 100 og 200 meter. Dette startet bra for Løiten skytterlag. De vant konkurransen for 3-mannslag på 200 meter lørdag kveld med 292 poeng, foran Stange og Romedal skytterlag med samme poengsum, men med mindre antall sentrumsblinker. Søndag vant veteranene fra Hedmark skyttersamlag konkurransen på 100 meter med 398 poeng, foran Oppland skyttersamlag med 397 poeng.

Finaler

Finaleskytingen på søndag ble en thriller med masse god skyting. Og det gjelder både 100 og 200 meter banene. På 100 meter knyttet det seg nok størst spenning om arrangørens egen Kjersti Johanne Sjølie (junior) skulle forsvare lederposisjonen etter innledende skyting, og avslutte med 100 i finalen og sette pers med 350 poeng. Og det gjorde hun.

På 200 meter ble det også vist meget god skyting, og mange skjøt 100 poeng i sine finaler. Ole Magnus Bakken hadde 246 poeng med seg fra innledende skyting og lå på skive to. Bakken fikk anvist 100 og tok dermed ledelsen før Anne Ingeborg Sogn Øiom på skive én fikk anvist sin skive. Hun fikk 99 med 9’er på siste skudd, men likevel klar seier og landsdelskretsmester for andre året på rad. 349 poeng er et oppsiktsvekkende godt resultat, og det er klart at denne jenta nå melder seg på i diskusjonen om både skytterdronning og –prinssese i forbindelse med Landsskytterstevnet i Førde senere i år.

– Jeg har hatt 349 noen ganger før, men det er ingen selvfølgelighet at jeg skal klare det hver gang, sier Anne Ingeborg Sogn Øiom.