Nå er HamKams gatelag et av HamKams mange lag.

Styreleder i Fotballstiftelsen, Marianne Smith Magelie, var stolt over at enda ett lag er på plass.

– Det virker som om HamKam har gjort en kjempejobb. Her ligger alt til rette for at dette laget bare vil vokse, sier styreleder Marianne Smith Magelie.

Mange til stede

Før det formelle var i orden, var det lunsj som vanlig for spillerne. Nå var ikke dette en helt vanlig trening for laget. Det var stort frammøte. Her var ordføreren, representanter fra forskjellige avdelinger i Hamar kommune, politi og flere sponsorer.

Kai Kristiansen, som har ansvaret for samfunnsprosjekter i HamKam Fotball, er også en av to trenere for gatelaget. Han har med seg Chris Twiddy i trenerteamet.

Hadde fordommer

Kai Kristiansen snakket med forsamlingen om laget før det hele startet. Han var den første til å innrømme at han hadde fordommer om dette prosjektet.

– Det innrømmer jeg glatt, men jeg tok heldigvis feil. Dette er en fantastisk gjeng. Jeg gleder meg lenge før vi møtes til trening. Jeg er heldig som får være en del av denne herlige gjengen.

Også Chris Twiddy gleder seg som en unge før treningene.

Laget blir sponset med mat før alle treninger. En utstyrsleverandør sponser laget med fotballsko. Drakter er også på plass, noe støtteapparatet også er.

21. april startet laget opp med treninger. 32 treninger har det blitt. Kim Erik Skeibro har vært på samtlige treninger og er glad han er med i denne gjengen.

– Det er klart dette er morsomt. Her har vi det som skal til, sier Kim Erik.

Da treningen startet, så vi raskt at flere har spilt fotball tidligere. Nevnte Kim Erik startet sin fotballkarriere på Rena.

Kommende sesong blir det seriespill. Da skal HamKam møte blant annet toppklubber som Vålerenga, Odd, Stabæk, Moss og Fredrikstad.

Marianne Smith Magelie i Fotballstiftelsen er glad HamKam er det nye medlemmet.

– Nå er alle formaliteter i orden. Nå har vi 14 lag i stiftelsen. I tillegg til seriespill, arrangerer vi også fotballturneringer. Det er et av årets høydepunkter, for oss som brenner for dette konseptet, sier leder Smith Magelie.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00