Quarcoo senket persen sin med fire tideler til 20,39, noe som også er fem hundredeler bedre enn VM-kravet. Det la toppidrettssjef i friidrettsforbundet, Håvard Tjørhom, merke til.

– Quarcoo har hatt en fin utvikling. EM har vært et hovedmål for hans del, og han har truffet veldig bra med opplegget. Lørdag gjorde han et fantastisk løp i semifinalen, sier Håvard Tjørhom.

Han er veldig imponert over den jobben Quarcoo har gjort.

– Han er under stødig og god ledelse sammen med trener Mette Karin Ninive, og det samarbeidet fungerer veldig godt. Jeg er imponert over det de har fått til. Quarcoo har hatt en stigende form inn mot U23-mesterskapet, og her har han slått ut i full blomst. Det er veldig moro å se, sier Tjørhom til HA-sporten.

Blir lagt merke til

Han forteller at det er viktig at unge utøvere kommer opp og viser seg fram.

– Det er utrolig viktig for norsk friidrett. Hans prestasjoner blir også lagt merke til her nede. Folk kommer bort til trenerne for å høre hvordan han jobber. Det er viktig for oss å vise at vi kan. Sånne typer som Jonathan er også viktig i et lag. fordi han tilfører positiv energi. Nå skal han til VM, som blir en kjempefin læringsarena. Han må bare gi gass.

Hovedpersonen selv stresser ikke med at han skal til VM.

– Det blir en utrolig fin opplevelse, og en stor bonus for meg. Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå. Fokuset har vært på EM. Selvfølgelig blir det veldig spennende med seniormesterskap. Når jeg kommer hjem fra Polen skal vi legge opp et løp fram til VM, slik at forberedelsene blir best mulig, forteller Quarcoo.

Ble sliten i finalen

Han har hatt fokus på 100-meterkravet til VM, men det var på 200 meter at han kvalifiserte seg.

– Jeg føler egentlig at jeg er bedre på 200, men jeg har løpt mest 100 meter, fordi det har vært flest konkurranser der.

Han er ikke skuffet over at det ikke ble medalje på 200 meter, slik det ble på 100.

– I finalen var jeg veldig sliten etter alle løpene. Jeg bommet i starten, og da ble det stress. Det er jo litt kjedelig med 4.-plass, men jeg skal ikke deppe så lenge jeg klarte VM-kravet, avslutter han.