Åpningsminuttene var intense og bar preg av at begge lag ville gå i strupen på hverandre. Storhamars første mulighet kom ved Kodie Curran etter tre minutter, men Vålerenga-keeper Steffen Søberg reddet forsøket.

Med Eirik Skadsdammen i utvisningsboksen fikk Martin Laumann Ylven en kjempesjanse på åpent mål som han misbrukte. De første seks minuttene av serieåpningen var morsomme.

Ved halvspilt førsteperiode hadde lagene klådd hverandre ved flere anledninger. Mulighetene, dog av den mindre farlige sorten, kom i begge ender av isen i en jevnspilt batalje.

Etter elleve minutter kom sesongens første Storhamar-scoring på et vakkert vis. Bak mål viser Christian Larrivée styrke og vispe pucken foran mål der Robin Dahlstrøm venter. Han omsetter muligheten i scoring og 1-0 Storhamar.

Med drøyt fire minutter igjen kombinerte andrerekka godt da pucken endte på køllebladet til Patrick Thoresen. Han klinte pucken i metallet og var kun centimetre unna å doble Storhamar-ledelsen.

Vålerenga slo tilbake med tre minutter igjen av perioden da Thomas Olsen skjøt upresset forbi Oscar Östlund, slik at lagene var like langt på 1-1. Resultatet sto seg ut den første perioden.

ANDRE PERIODE

Den andre perioden åpnet virkelig heseblesende da Joakim Jensen brukte få sekunder på å sende Storhamar tilbake i ledelsen etter pasning fra Dahlstrøm.

Men før minuttet var spilt i den andre perioden utlignet Morten Ask for Vålerenga, slik at lagene igjen var like langt.

Mens Vålerenga hadde to mann i utvisningsboksen tok Jensen tak igjen da Storhamar fikk pucken til å gli godt. Målsniken fant igjen veien til nettmaskene, seks minutter ut i den andre perioden.

I takt med målene steg også temperaturen i oppgjøret og utvisningene røynet på. Det lignet etter hvert et skikkelig rivaloppgjør.

Storhamar måtte kjempe seg gjennom to situasjoner i undertall, men holdt på ledelsen inn til den andre pausen.

Tredje periode

Vålerenga la tungt press på Storhamar ut fra startblokkene i den tredje perioden, i jakten på utligning.

Hamar-laget slet med å få ting til å sitte mot et hissig Vålerenga-lag, som likevel ikke hadde produsert enorme farligheter åtte minutter ut i den tredje perioden.

Hovedstadslaget fikk etter hvert 3-3-scoringen da Filip Gunnarsson kriget inn pucken inn bak Östlund i Storhamar-målet.

Gullhjelmbærer Robin Dahlstrøm satte en retur i mål med tre minutter igjen for Storhamar, slik at laget nok en gang var i ledelsen. Med to minutter igjen av perioden hadde Storhamar alle poengene i bagen. 

De poengene klarte de også å holde på hele vegen. Vålerenga presset på for poeng avslutningsvis, men maktet ikke sette utligningen.

Dermed vant Storhamar seriepremieren og sikret tre poeng.

Storhamars lag: Oskar Östlund (Robert hestmann).

1. rekke: Kodie Curran, Christian Bull - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

2. rekke: Lars Løkken Østli, Jimmy Andersson - Hampus Gustafsson, Kjetil Martinsen, Patrick Thoresen.

3. rekke: Mikkel Søgaard, Emil Frøshaug - Steffen Thoresen, Simen André Edvardsen, Mikael Zettergren.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Mathias Holst Jensen - Eirik Skadsdammen, Jørgen Langdalen, Martin Rønnild. 

Les også
SPORT HATV: Se video med Storhamar-fansen før serieåpningen!
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.