Fredrik Söderström har fått mye ros og positiv oppmerksomhet den siste tiden.

Og fredag viste han nettopp hva som bor i ham.

Da Vålerenga utliknet til 3–3, med ti minutter igjen av tredje periode, sto seriepremieren i fare for å bli en fiasko og en gigantnedtur.

Men på en rolig og sindig måte, valgte svensken å gå ned på antall spillere, bruke de som var hete – og til slutt fikk han valuta for pengene - da Robin Dahlstrøm avgjorde kampen like før slutt.

Stoler på spillerne

– Da Vålerenga utliknet til 3-3, fikk jeg se hva som bor i spillerne. De viste meg at de ønsket å vinne, ikke safe, sier Söderström om de hektiske minuttene.

Han legger til:

– Vi gikk for å vinne, og vi ønsket å sende noen signaler da vi gikk ned på folk. Vi ville vise alle at vi gjør alt vi kan for å vinne kamper. Hadde spillerne blitt utrygge og redde, ville vi tenkt annerledes og prøvd å sikre ett poeng. Men det var aldri aktuelt her, sier han.

trives med press

Svensken er klar over at hockeygale Hamar forventer mye av spillerne og klubben, men det er noe han trives godt med.

– Jeg ser på press og forventninger som noe positivt. Det at folk setter krav til oss, er noe vi må takle og like. Og det er lett å takle når det går bra. Men dersom det skal vise seg at alt går til helvete, må vi også kunne stå opp og vise oss da, sier han.

så kampen på nytt

Da Storhamar-treneren kom hjem fra Gjøvik fredag, fortsatte han å jobbe.

– Når det er en så god TV-sending som det var fra denne kampen, der du kan se repriser fra forskjellige vinkler, må jeg se det på nytt. Når du står i boksen, og det koker rundt deg, er det ikke like lett å få perspektivet man får i etterkant, sier svensken som var glad og lettet.

– Man får en lykkerus av slike kamper. Når vi vinner kamper, bobler jeg av lykke. Og det gjorde jeg nå også – det må jeg innrømme, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.