Lederen i sportslig utvalg, Sjur Rakstad-Larsen, ga Eirik Børresen et tilbud ganske tidlig. Før påske fikk han nei fra Børresen, og torsdag ble det klart at 25-åringen skal spille for Oilers neste sesong. For kort tid siden ble det klart at backen Villiam Strøm også skal spille i DNB Arena i Stavanger kommende sesong. Den tidligere Lørenskog-backen hadde også tilbud fra Storhamar.

Økonomiske muskler

– Vi håpet selvfølgelig at Eirik Børresen ville flytte hjem og spille for oss. Villiam Strøm er en defensiv klippe som vi også gjerne ønsket oss. Det sto mellom oss og Stavanger. Det er ingen tvil om at lønn og økonomi er en viktig årssak til at vi tapte kampen om disse spillerne, sier Sjur Rakstad-Larsen.

– Føler du at dere var tidlig nok ute med tilbudene til disse spillerne.

– Ja, det føler jeg. Eirik har hatt et tilbud fra oss lenge.

I 2016 hadde Stavanger Oilers 106 millioner kroner i omsetning. Dermed passerte de fotballklubben Viking i Stavanger. Storhamar ligger på rundt ti millioner kroner i omsetning.

Stavanger Oilers har enorme økonomiske muskler.

– Stavanger har vokst seg store, og omsetter for store summer. Det er nesten umulig å konkurrere mot dem. Der har de den økonomien som gjør at spillerne kan være proffe, og trene på dagtid. Jeg skjønner at det lokker gode, etablerte spillere. I Storhamar må de fleste jobbe ved siden av, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Stavanger, som gikk i pluss for første gang i 2012, har fått et utrolig løft etter at de flyttet inn i sin nye storstue, DNB Arena.

Følte valget var lett

Eirik Børresen har signert på en ett pluss ettårskontrakt med Stavanger.

– For meg var det et lett valg. Dette var en mulighet som kanskje ikke kommer igjen. Når du spiller hockey så vil du alltid vinne noe, og så er Oilers en veldreven, solid klubb. Treningshverdagen her er veldig bra.

– Hvor mye betydde lønna?

– For meg var ikke lønn avgjørende. Det var hele pakka, med det sportslige tilbudet, utfordringene. Her får jeg også muligheten til å spille Champions Hockey League, sier Børresen, som fikk tilbudet fra Stavanger for tre dager siden.

– Det gikk fort på slutten, sier 25-åringen, som gleder seg til å spille sammen med Mads Larsen Mostue og Eirik Salsten igjen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.