Supersprint 100 meter kan bli en stor hit. I Nederland har det altså vært praktisert en del år. Nå er det kommet til Norge også.

Om øvelsen blir å finne i store mesterskap er nok for tidlig å si, men det er blitt prøvd noen ganger før, både internasjonalt og nasjonalt.

Gleder seg

Stanges Martine Ripsrud gleder seg stort til at sporten prøver å gå nye veier.

– En slik øvelse må vi ønske velkommen. Fart og tette løp er fint for skøytesporten. Denne gangen gåes det to mot to. Jeg vet at i Nederland går de tre mot tre. For min egen del er dette helt topp. For det første får jeg trent mye på starten av et løp. Jeg får flere korte løp på kort tid. Det passer meg utmerket, så vi får se om det hjelper meg å bli litt raskere, sier Martine Ripsrud.

Litt usikker

Tidligere toppløper og rektor på Wang Toppidrett i Hamar, Eskil Ervik, er litt mer usikker.

– Vi har prøvd dette før, og jeg er litt todelt. Jeg tror ikke det kommer mange flere tilskuere. Det begrunner jeg med at det alltid er flere tilskuere på allroundstevner enn på sprintstevner. Det positive er at det kan vekke interesse til eventuelle nye skøyteinteresserte. Det aller mest positive er jo at det er Norge som fremmer et slikt forslag. Slik har det ikke alltid vært, sier Eskil Ervik.

Fredagens 100 meter går inn under Sommerløpet som starter lørdag. De som testet 100-meteren var forbundsgruppa i sprint og allround. I tillegg var det en del juniorløpere. I tillegg til noen flere utøvere. Totalt var det rundt 50 deltakere i fredagens sprint.

Vant som hun ville

Det var ingen som kunne tukte Martine Ripsrud i sesongens første stevne.

Først var det innledende løp. Martine gikk inn til 11,23 og var 19 hundredeler foran Nille Nordhaug Faleide fra Gol på andreplassen. Det holdt til bestetid. De gikk i siste par og fikk de to beste tidene.

Så lenge Martine og Nille hadde de beste tidene, møttes de også i finalen. Martine gikk enda bedre og ble klokket inn på tiden 11,20 med Nille ni hundredeler bak.

– En helt grei start på sesongen. Nå er jeg endelig i gang, sjøl om dette ikke var noen topptid. Så lenge jeg vant, ble dette en helt grei fredagskveld, sier Martine Ripsrud.

I herreklassen var de Junio Gilmore fra Canada som stakk av med seieren.

Han gikk inn til sterke 9,69. Nummer to ble Espen Aarnes Hvammen på 9,88.

De to var de eneste som kom under ti sekunder på sin 100 meter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.