Storhamar – Glassverket 36–31

Arne Senstads jenter leverte en svak kamp mot Glassverket hjemme i Boligpartner Arena mandag – selv om de vant med fem mål.

Glassverket, som skaffet seg Europa-kvalik gjennom fjoråret, har mistet så å si hele laget etter at de var nære å gå konkurs.

Likevel har klubben takket ja til spill i Europa.

Arne Senstad respekterer valget, men skulle gjerne hatt den siste plassen – som Storhamar hadde hatt rett på.

– Akkurat i dag er det ingen av disse lagene som hadde hatt noe å gjøre der ute, sier Senstad, som var irritert etter kampen, før han svarer mer seriøst.

– Nei da, men jeg synes det er litt rart at de tar den. De har gjort seg fortjent gjennom fjorårets plassering, men jeg tenker at vi hadde hatt mulighet til å gjøre det bedre, sier han om klubben som kun har to seniorspillere i stallen.

Bra utviklingsarena

Senstad er usikker på hvor mye penger Storhamar ville tjent på et Europa-eventyr, men han er ikke i tvil om at det ville betydd mye for laget.

– Sportslig ville vi fått et godt utbytte av det, for stallen vår er god nok til det. Vi jobber for å komme dit til neste år. Og det skal være vår motivasjon, forteller han.

Betina Riegelhuth, som scoret fem mål på åtte forsøk onsdag, vil ikke si for mye om saken.

– De har nok hatt det som en gulrot for spillerne som blir der. Det er deres avgjørelse, og de har fortjent den. Selv om jeg vet det er flere som synes det er rart at de velger å spille der, forteller Riegelhuth.

Viktig lærdom

Trener Espen Rødevand forklarer valget på følgende vis:

– For oss, med det unge laget vi har, er det god læring. Vi tenker at hver eneste kamp gir oss mer erfaring. Det er klubben som har valgt dette, forteller Rødevand, som egentlig skulle trene et yngre jentelag i Konnerud Håndball.

etterlyser ydmykhet

Senstad var ikke fornøyd.

– Vi står nede og ser på dem. De kommer altfor lett til. Og jeg er usikker på hvorfor vi tar så lett på det.

– Er det mangel på ydmykhet?

– Det kan det være, men jeg føler vi er godt forberedt. Jeg blir skuffet dersom det er sånn at vi går rundt og undervurder andre. Det er mange som bør ha dårlig samvittighet i kveld, forteller han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00