20-åringen, som er 1,90 lang, er først og fremst tiltenkt en kantrolle i HamKam. Haugen Dalseth er som nevnt toppscorer i Follo. Han har scoret 18 mål på 50 kamper i Follo-drakta, og scoret senest onsdag da Follo tapte 1-2 mot Vålerenga 2.

Nå har han skrevet under på en kontrakt med Kamma som strekker seg ut sesongen. Overganger skjer uten kostnader for grønnbuksene etter at Follo terminerte 1996-modellens kontrakt av økonomiske årsaker.

Fysisk robust

- Det føles veldig bra å være HamKam-spiller. Det er en stor, ambisiøs og attraktiv klubb, sier Haugen Dalseth.

Med sin størrelse ønsker han å tilføre fysikk i laget.

- Jeg er sterk og jobber alltid knallhardt for laget. Dessuten vet jeg hvor målet står, jeg håper å kunne bidra med scoringer her.

For selv om klubben først og fremst ser for seg Haugen Dalseth ute på kanten, trives spilleren best helt på topp.

- Spiss er min beste posisjon. Samtidig kommer jeg til et lag der det er mye konkurranse om plassene, slik at jeg er klar for å tre inn i flere roller, sier han.

Riktig karrieresteg

Denne sesongen har han scoret seks mål for et Follo-lag som har slitt tungt og ligger nest sist i avdelingen. Klubben har vært preget av utenomsportslig rot og skal legges ned etter sesongen.

- Det har skjedd mye i Follo og vært en del opp og ned. Nå føltes det riktig for meg å ta steget opp, sier han.

Da HamKam viste interesse, var det aldri noe tvil om hva 20-åringen ønsket seg.

- Det var ingen ting å lure på for min del. Nå er alt bare positivt. Jeg skal gjøre mitt for at HamKam rykker opp denne sesongen, slår han fast.

Fornøyd med laget

Kevin Knappen er glad for å få på plass sommerens tredje signering. 

- Med sin fysikk, innstilling og holdning, har Håvard allerede vist at han kan gjøre en forskjell på dette nivået, sier Knappen.

Fra før av er Markus Naglestad og Jacob Egeris hentet inn.

Usikkerheten rundt skadesituasjonen til Petter Vaagan Moen var med på å få fortgang i prosessen. Nå føler HamKam-treneren at han uansett har et konkurransedyktig mannskap.

- Nå er jeg fornøyd med de spillerne vi har. Jeg mener vi står godt rustet nå før høstsesongen, mener Kevin Knappen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.