– Jeg er 19 år og har vært her i tre sesonger. Nå føler jeg at jeg må spille i 2. divisjon for å ta det neste steget. Får jeg ikke det i HamKam, er det nok best å flytte på seg, sier Aasand Pedersen til HA-sporten.

BEKREFTER INTERESSE

Brumunddals trener Fred Leo Nysæter bekrefter at klubben gjerne har 19-åringen som en del av sin stall i høstsesongen.

– Jeg kan svare ja på at vi er interesserte. Han er en god spiller, og vi ser alltid etter gode folk som kan tilføre laget noe. Det føler jeg meg trygg på at Mathias kan, sier Nysæter.

Han presiserer at selv om interessen er reell, har partene fremdeles ingen enighet å vise til foreløpig.

– Ingenting er signert ennå, og spilleren har fremdeles kontrakt med HamKam. Vi får nesten bare vente og se, sier Dala-treneren, som ønsker å ruste til overlevelseskamp i 2. divisjon.

Imøtekommende Knappen

Kevin Knappen er full av forståelse for sin elev, og har derfor ikke tenkt å stå i vegen for et klubbytte for den offensive spilleren.

– Vi forstår godt Mathias sin situasjon og er åpne for å la han gå. Jeg regner med at vi løser det når vi har fått en spiller inn hit først, sier Knappen.

Fra før av er Franck Semou sykmeldt i én måned, mens Sander Eng Strand forsvinner på landslagsoppdrag i neste uke.

– Vi må tenke på oss selv oppe i dette, og ønsker ikke gjøre oss mer sårbare enn vi må, sier treneren.

Aasand Pedersen er på utgående kontrakt og vil sannsynligvis ikke returnere til HamKam, etter at en overgang er i boks.

Frustrerende sesong

19-åringen har måttet slite mye på benken de siste sesongene.

Han legger ikke skjul på at det har vært frustrerende.

– Jeg spilte en del for to sesonger siden, men veldig lite etterpå. Det har naturligvis vært frustrerende, sier han, som mener Brumunddal er en fin klubb.

– Dersom det blir overgang for meg, håper jeg å spille meg til en fast plass på Dala-laget. Jeg vil spille mer fotball og tror Brumunddal passer godt, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.