Fart har i de siste seks årene blitt tippet nord og ned av konkurrenter og av såkalte eksperter. Fart har gjort tipsene til skamme år etter år.

Nå har pipa fått en annen lyd. Nå er det Fart som blir tippet som vinner i 1. divisjon.

Ler av hele greia

Trener Frode Bekk er ikke treneren som tar av, noe han heller ikke gjør denne gangen heller.

– Det er bare å le av det. Det er riktig at vi har fått inn mange nye spennende spillere, men det er mange ferskinger på dette nivået. Det er kun to spillere som har spilt i 1. divisjon tidligere.

Natalie Granvang Nilsen (tidligere Lyn) er en soleklar forsterkning. Midtbanespilleren er teknisk god, løpssterk og jobber og sliter i 90 minutter.

Kristin Blien (tidligere Raufoss) er en god spiss som kan gjøre det helt store. På 42 kamper i Raufoss-drakta noterte hun seg for hele 19 mål. Det er sterkt på et lag som slet i bunnen av tabellen i forrige sesong.

Veteranene står fram

I tillegg til noen unge i stallen, har også Fart noen veteraner som garantert blir selv limet i laget. Evigunge Lene Bredesen er tilbake for fullt og blir meget viktig for Fart. Lenes herlige innstilling bør smitte over på alle de unge og ferske spillerne.

Den andre veteranen som blir viktig er Inger Ane Hole. Hun har mange sesonger i eliteserien med Trondheims-Ørn. Hun har også flere landskamper for Norge.

Trener Frode Bekk vet hvor viktig disse to veteranene blir.

– To viktige spillere som vi kan stole hundre prosent på. Med de to på laget vet vi hva vi får. Nå gjelder det å få drillet inn de nye spillerne sammen med grunnstammen fra i fjor, sier trener Frode Bekk.

Selv om det har kommet inn nye spillere, har det også gått ut noen. Kristine Lonkemoen var god gjennom hele sesongen i fjor. Landslagsspiller Ingrid Kvernvolden blir nok vanskelig å erstatte. Ingrid valgte å gå til Lillestrøm foran denne sesongen.

De unge nye spilleren som ikke har spilt høyere enn i 3. divisjon tidligere, skal en ikke forvente seg veldig mye av.

Opp to divisjoner er et stort steg, men flere kan gjøre det svært bra i enkeltkamper.