Vi fikk til et møte med en superstjerna Henrik Christiansen og to svømmere som er på vei oppover.

Hamars Nickolai Fredheim (16) og Eivind Aalstad Laakso (17) trener enormt mye for å bli best mulig.

15 økter i uka

Hamar-gutta trener mye i oppkjøringen til sesongen. I den tøffeste treningsperioden ligger guttene på rundt 15 økter i uka. Begge går på Wang og får trent godt i skoletiden også. Vi spurte guttene om de ser opp til en så god svømmer som Henrik Christiansen.

– Det er klart han er et forbilde. Han viser oss andre at det er mulig å bli blant de beste i verden, sjøl om du kommer fra Norge, sier Nickolai.

– Jeg har jo bare sett ham tidligere, men det er klart det er stas med en slik mann i svømmesporten. Det var moro å snakke litt med ham og han var utrolig hyggelig, sier Eivind.

Christiansen har beina godt plantet på jorda. Ikke et snev av primadonnanykker.

– Det er lenge siden jeg har vært på et slikt stevne, men det er jo morsomt, da. Jeg måtte kjøpe meg en luftmadrass for jeg har ligget i et klasserom sammen med de andre i klubben min. Dessverre så får jeg ikke svømt noen finaler, for mor er 60 år i dag. Hun blir nok skuffet om jeg ikke kommer på festen hennes. Jeg fikk allikevel en god gjennomkjøring på fredag og tidlig på lørdag, sier svømmeesset.

At mannen er populær fikk vi se med en gang. Unge svømmere flokket seg rundt ham. Bilde med selveste Henrik Christiansen skulle alle ha.

Gleder seg til høsten

HILs svømmere har vært uten trener fra mars. Til høsten kommer Hamars nye trener. Øyvind Røsland. Han har tidligere vært trener i klubben. Nå er han endelig tilbake, noe Eivind og Nickolai gleder seg voldsomt til.

– Det er klart det er kjedelig å ikke ha en trener som jager deg ut i bassenget. Vi har allikevel vært heldig som har hatt Karoline og Tron Sanderud på sidelinjen ved mange treninger, sier Eivind og Nickolai.

Både Nickolai og Eivind satser hardt i brystøvelsene. Eivind liker seg best på kortbane (25 meter), mens Nickolai er best på langbane (50 meter). Begge ungguttene er topp fire i landet i sine årsklasser. Ambisiøse unge utøvere som vi sikkert får høre mer fra.