17-åringen, som representerer MjøsSki, er en ambisiøs langrennsløper. Til vinteren skal hun opp i juniorklassen, og skal begynne på Wang Toppidrett om få dager.

– Det blir en ny hverdag nå, med mer trening og trening på dagtid på skolen. Jeg gleder meg. Jeg har lyst til å se hvor god jeg kan bli, sier Ida Benjaminsen fra Brumunddal.

– Ha det moro

Onsdag gikk hun i heat med en av verdens beste langrennsløpere, Ingvild Flugstad Østberg. Gjøvik-jenta syntes det var spennende å bli spurt om råd.

– Det viktigste er å ha det moro, tenker jeg. Jeg hadde ikke noe detaljert program og full kontroll da jeg var junior. Jeg ville ha det moro, men jeg trente veldig bra for det, sier Ingvild Flugstad Østberg, og fortsetter:

– I junioralder kan det svinge i prestasjonene. Det må hun være forberedt på. Det handler om å være tålmodig, selv om det er utrolig kjedelig, sier Gjøvik-jenta, som ble nummer to i Kirkebakken Grand Prix, bak Maiken Caspersen Falla.

Ida Benjaminsen var aldri i tvil om at hun ville begynne på Wang Toppidrett.

– Jeg vil kombinere skole og trening. På Wang er det tilrettelagt på en veldig bra måte. Det blir mange jenter, så jeg tror miljøet blir topp. Det er viktig. Det er morsomt å bli god sammen med andre, og det å pushe hverandre tror jeg er viktig. Det er bra å ha det moro sammen.

Klar for norgescup

Hun har en 17. plass i hovedlandsrennet som sin beste prestasjon. Det betyr at hun lukter på de aller beste.

– Jeg vil satse nå som jeg har muligheten. Det blir spennende med norgescup nå som junior. Da møter jeg de beste oftere, og det blir noen reiser.

Ida Benjaminsen ser fram til å øke treningsdosene.

– Jeg liker å trene, og nå blir det en del flere timer i måneden. Jeg er godt forberedt, for jeg har trent bra i flere år, sier MjøsSki-løperen fra Brumunddal, som røk ut etter det innledende heatet onsdag.

– Det var et brutalt heat, og det var et tøft tempo fra start. Det var uansett motiverende å konkurrere mot de beste løperne i verden, sier 17-åringen Ida Benjaminsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00