Mauritz Kåshagen har fått bane åtte på 400 meter i Bislett Games torsdag. Og nå er det ikke snakk om et nasjonalt felt. Nå løper han i Diamond League-sirkuset.

– Det er det absolutt beste feltet jeg har løpt i. Dette er verdens beste løpere på distansen, og det er veldig motiverende. Det gir ekstra gnist, og jeg løper for pers torsdag. Jeg håper å løpe så langt ned på 46-tallet som mulig, sier Mauritz Kåshagen.

VM-kravet på 400 meter er 45,50. Han har en pers på 46,90.

Møter stjernene

– VM-kravet er ikke noe konkret mål for meg, men det er mulig. Jeg er god nok for det, sier modølen, og fortsetter:

– Jeg har ikke fått ut maks i konkurranser ennå. I fjor ble det mange løp på rundt 47,00. Jeg jaget EM-kravet, og det ble mange konkurranser og lite trening. Dermed ble formen dårligere og dårligere. Det passet meg dårlig. Jeg prøver en annen vri nå.

Torsdag møter han fem løpere med pers under 45,00. Baboloki Thebe fra Botswana har best pers med 44,22.

– Det er utrolig fort. Jeg gleder meg til å løpe mot så gode løpere.

Motivert av Warholm

– Er det mulig for deg å komme i nærheten av disse tidene på sikt?

– Jeg tro jeg kan klare 45,00 på sikt. Det handler om å legge på mer trening, men der ligger det alltid en risiko. Det kan bikke over, og jeg har vært over grensa noen ganger tidligere. Jeg kjenner kroppen min godt, og har balansert bra lenge nå.

I helga satte Karsten Warholm ny norsk rekord på 400 meter med imponerende 44,87.

– Han trener veldig hardt, og tåler det. Det som fungerer for ham fungerer for de færreste. Det at Karsten lykkes motiverer meg. Han viser at det er mulig.

– Hvor har du mest å hente?

– I vinter og vår har sprinten vært veldig bra. Jeg har perset på topphastighet. Og så har jeg hatt noen gode 500-metere. Topphastigheten er vel der jeg fortsatt har mest å hente, og det er det vanskeligste.

Mauritz Kåshagen håper på en maksdag torsdag.

– Det har gått veldig bra på trening i det siste. Nå må jeg få det ut i konkurranse, sier Kåshagen.

Full av motivasjon.