Tommy Olsen jobber på spreng for å skaffe penger til sprintshowet.

– Det går jo noen penger til gjennomføringen, men hovedjobben er å skaffe penger til et fond til utvikling av lokale skiløpere. Fondet skal kunne brukes til å søke om penger til å få en trener, eller for å kunne gå på mølla på Input. Pengene skal gå til løpere i de seks lokale klubbene på Hedmarken, som har et samarbeid gående.

Olsen håper å kunne få inn 100.000 kroner.

– Akkurat nå ser det lyst ut. Jeg tørr ikke å si noe eksakt beløp ennå, men jeg tror det kan komme opp i sekssifret beløp. Når man kan få både publisitet og støtte til det lokale, er det lett å selge. Til nå har jeg fått ja fra alle jeg har spurt.

Fristen for å få inn penger har han og arrangørene satt til torsdag.

– Nå jobber vi på spreng, og det er veldig moro å jobbe med dette.

Høsflot Klæbo er klar

Johannes Høsflot Klæbo og Team Jobzone, med verdensrekordholder Ludvig Søgnen Jensen i spissen, er meldt klare til rennet. Sistnevnte har etter rapportene lagt seg i hardtrening for å slå sin egen verdensrekord.

– Vi har ikke fått inn noen flere navn for øyeblikket, men det skal utlyses på Langrenn.com, så jeg regner med at det kommer noen flere navn, i tillegg til de 10–15 vi har til nå. Jeg kan også nesten garantere at det kommer navn som er vel så store som Høsflot Klæbo, forteller Tommy Olsen.

Den uoffisielle verdensrekorden på 100 meter langrennssprint er det som nevnt Ludvig Søgnen Jensen som har. Den ble satt under et sprintshow på Bislett i 2013. Det var flere store stjerner med der. Ludvig Søgnen Jensen klasket til med 11,56 i finalen, som er verdensrekorden.

Jobbes med rekordføre

Nå jobbes det med å få rekordføre på Gåsbu 29. mars.

– Det er meldt godt føre nå, så jeg håper selvfølgelig på rekordføre. Jeg har jo hørt at det var dårlig føre på Bislett da det ble rekord sist, så det er alle muligheter. Vi har også planer om å legge presenning over traseen, slik at det skal bli best mulig føre, sier Tommy Olsen.

Det var sprintlaget Team Jobzone som tok initiativet til sprintshowet på Gåsbu.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00