• UTETENGT: Svein-Erik Edvartsen har ikke dømt en eneste seriekamp hittil i sesongen.
    FOTO: NTB Scanpix.

Hamars toppdommer Svein-Erik Edvartsen har ikke dømt en eneste seriekamp til nå denne sesongen. Ikke er han satt opp på kamp til helga heller. En strid mellom ham og dommerkomiteen er grunnen.

Bakgrunnen er altså en konflikt mellom dommersjef Terje Hauge og Svein-Erik Edvartsen der Hauges beslutning om å vrake tidligere dommersjef Rune Pedersen som Edvartsens mentor. Denne konflikten får nå Hamar Idrettslag til å reagere.

Det har fått lederen i Hamar IL Fotball, Rune Stenberg, til å sende en krass mail til ledelsen i NFF der han uttrykker sin klare støtte til klubbens dommerprofil Svein-Erik Edvartsen i konflikten med NFFs dommersjef, skriver vg.no i dag.

– Dette synes vi er maktmisbruk. Jeg bryr meg om Svein-Erik fordi han har vært en del av klubben vår siden han begynte som en meget ivrig dommer da han var 14 år. Han er det nærmeste vi har en toppidrettsutøver i Hamar IL, og da er det frustrerende å se at han blir behandlet slik som dette, sier leder Rune Stenberg til VG.

Dommerforeningen

Dommerforeningen vil bidra for å løse konflikten med dommerseksjonen i NFF.

Det opplyser Ole Hobber Nilsen til VG. Han er leder i Norsk Fotballdommerforening (NFDF).

– Styret i NFDF har spurt hva Svein-Erik ønsker bistand til, og vi skal ha et møte over påske. Utover det har vi ingen kommentar på det nåværende tidspunkt, skriver Hobber-Nilsen i en tekstmelding til avisen.

Edvartsen har i en årrekke vært en profilert toppdommer i norsk fotball, men hittil i år har ikke 37-åringen blitt tildelt en eneste kamp i Eliteserien. Det skyldes konflikten som har oppstått mellom ham og dommerseksjonen i Norges Fotballforbund (NFF).

I mars kom det fram at Edvartsen ikke får dømme kamper så lenge det er "gjensidig manglende tillit" mellom partene.

Edvartsen synes det er bra at dommerforeningen vil se på saken.

– Jeg er i positiv dialog med dommerforeningen. Styreleder har spurt meg skriftlig om det er noe de kan gjøre for meg, sier Edvartsen til VG.

Han håper å være tilbake på fotballbanen så raskt som mulig.

– Jeg synes det har vært kjedelig ikke å få dømt i Eliteserien, sier dommeren fra Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.