Andre Kristiansen (25) og Åsmund Foshaug (24) er slitne og svette, men samtidig litt stolte i solsteken på Stavsjø stadion. For Nybygdas 6.divisjons-herrer kom fra slakt 1-8 i serien mot Vingrom, men var nær en liten sensasjon under Ringsakermesterskapet på Nes.

I turneringa som bød på varierende prestasjoner, lun humor og litt alvor, hadde de før siste kamp i gruppespillet Brumunddals skjebne i sin hule hånd. Men så var det kondisen, da.

– Men vi er litt overrasket over at det ikke er større forskjell på de som spiser grillmat tre ganger om dagen og de som trener seks dager i uken, humrer Nybygda-duoen.

– FRUSTRERTE

For lørdag inviterte Nes SK til uoffisielt Ringsakermesterskap i fotball for senior herrer. For å utligne divisjonsforskjellene, begynte kampene med straffespark. Lagene fikk sjansen fra krittmerket like mange ganger som hvilken divisjon de spiller i, og regelen gjorde at kampene ble jevnere i målprotokollen. Derfor klarte Nybygda å holde Dala til uavgjort i gruppespillet.

– Vi parkerte bussen, men det var moro å se hvor frustrerte Brumunddal var, og jubelen når de utlignet på overtid. Det alene var verdt å være med her i dag, gliser Foshaug.

Med poeng i siste kamp mot Moelven, kunne grillkongene til og med sikre seg en plass i finalen på bekostning av Brumunddal. Men da hadde kreftene for lengst tatt slutt i varmen på Stavsjø.

– Det er klart, jo flere kamper, jo mindre restituert er vi, fastslår sportslig leder Kristiansen.

– IKKE KLARE FOR Å GI OPP

Dala-trener Fred Leo Nysæter hadde tatt med seg et solid mannskap til Stavsjø, og så på turneringen som en god treningsøkt før alvoret begynner igjen.

– Så tror jeg også det er litt viktig at vi er synlige ute i kommunen. Det er også så mye alvor i fotball, at det ikke skader å ha det artig, sier treneren, som med glimt i øyet hadde lagt merke til taktikken hos enkelte motstandere:

– Det er noen som setter opp muren på tjue meter. Men Moelven spilte bra mot oss, og har et ungt og spennende lag. Men dette er et veldig godt initiativ. Det er morsommere enn å spille en internkamp på Sveum.

Og selv om resultatene i gruppespillet førte til noe neglebiting på Dala-benken, kunne Nysæter se sine gutter heve pokalen til slutt, etter full kontroll på erkerival Moelven i finalen.

Nå står laget foran en spennende høstsesong, der hvert poeng teller i kampen om å beholde plassen. Nysæter lover at Dala skal gi alt.

– Vi er ikke klare for å gi opp å spille i den divisjonen vi er i. Vi er skikkelig klare for høstsesongen, forteller Nysæter.

GJENTAR NESTE ÅR

Over 300 møtte opp på tribunene på Stavsjø, og allerede før siste spark på ballen, kunne ildsjel Håkon Taskerud fra arrangørklubben Nes SK røpe at det blir RM også neste år. Han håper det kan bli en tradisjon.

– Vi er kjempefornøyd. Vi tenker allerede på neste år. Da håper vi flere lag vil delta, melder Taskerud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.