Det er gjennomført fylkesvise konkurranser hvor det kåres fylkesvinnere i disse dager. Det kåres en nasjonal vinner blant fylkesvinnerne i november, desember.

Hensikten med konkurransen er å øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre. Måltidet skal bidra til helse og trivsel på sykehjem, som igjen vil forebygge underernæring hos eldre. 

Alle sykehjem i Hedmark ble invitert til å delta og ni sykehjem meldte seg på. Alle deltakerne har fått besøk av representanter fra juryen og det var Løten Helsetun som trakk det lengste strået. 

- Løten Helsetun viser en høy bevissthet om ernæring, trivsel og helse. De har et suverent kjøkken med høy kompetanse og dedikerte ansatte. Sykefraværet er lavt, som er en indikasjon på god trivsel. Det er et veldig godt samarbeid mellom avdeling og kjøkken for å gi beboerne akkurat den maten de trenger og har lyst på, sier juryleder Anne Kathrine Fossum.

- Det er lagt til rette for at beboerne skal føle seg hjemme. Måltidet inntas i en hjemmekoselig atmosfære med tente lys på bordet og der ansatte og beboere benker seg rundt bordet og roen inntar huset. Sykehjemmet praktiserer en seksukers meny med store innslag av tradisjonskost. De de presterer på Løten Helsetun er hjertevarmt og ekte. De gir beboerne "gylne måltidsøyeblikk", fortsetter hun.  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.