22 sprudlende spillere møtte oss på en av de siste treningene før seriestart. Tidligere sesonger gikk praten på hedmarksdialekt. Nå er den borte, og både god og dårlig engelsk har tatt over.

Grunner er to spillere fra Estland og Canada.

Spennende spillere

Fart har jobbet godt for å styrke stallen fra fjorårets sesong. Canadiske Krista Cellucci er en spiller som kan score mange mål, sammen med Dorthea Glorud. I tillegg har Fart Ingrid Kvernvolden i bakhånd (for tiden skadet).

Med 98 landskamper for Estland kan Kaire Palmaru også bli en spiller Fart får stor glede av.

Søtrene Cathrine og Anniken Sætre Pedersen (fra Elverum) er også klare forsterkninger.

Maria Zouhar (14 år) fra Storhamar er også en meget spennende spiller. Cathrine Løvås fra egen junioravdeling, har kommet inn i de siste treningskampene. Og gjort det bra.

Trener Frode Bekk er derfor spent før seriestarten.

– Det er alltid spennende før seriestart. Vi har ikke fått satt laget ennå. Vi har mange spillere som har kommet sent i gang. Om det blir utslagsgivende i de første kampene, er jeg litt usikker på, sier en spent trener Frode Bekk til HA-sporten rett før serieåpningen mot Grei.

Midt på treet

Hvor laget til slutt ender på tabellen, er vanskelig å tippe bare dager før det braker løs. Ane Nyløkken Helseth sier det slik:

– Det er noen lag som nok er bedre enn de andre, men vi skal gi alt i alle kamper. Vi jentene har snakket sammen og tror på topp sju, sier venstrebacken til HA-sporten.

Det er ikke trener Bekk helt uenig i.

– Det er en trio som består av Grand Bodø, Lyn Oslo og Kongsvinger som jeg tror skiller seg ut. Jeg håper og tror av vi kan kjempe i toppen rett bak denne trioen. Klarer vi bare å få til vårt eget spill så raskt som overhodet mulig, tror jeg vi kan plukke poeng jevnt og trutt, sier treneren.

Fart mangler i dag spesielt samhandlingen på midtbanen. Det er gode enkeltspillere, men samspillet har ikke satt seg ennå. Det har i hvert fall ikke sett slik ut i treningskampene.

På hvilken måte det kan slå ut i sesongåpningen mot Oslo-laget Grei, gjenstår og se.

Svaret får vi klokka 13.00 i dag på Fartbana.