Bilen var trolig den eldste på årets treff, som fant sted på idrettsplassen på Espa.

Formann i arrangørklubben Turbokjerra veteranklubb Pål-Stian Engebretsen forteller at dette er et uhøytidelig og sosialt stevne, og at de så ut til å sette deltagerrekord.

– Dette skal være artig og sosialt, og langt fra noe formelt treff. Og været ble jo fantastisk fint, sier Engebretsen.

Går bra på vegen

Bråthen, som bor på Hamar, forteller at han har hatt T-forden siden 2014, og at bilen går bra på vegen. I motsetning til noen på treffet som kom med bilen på henger, har Bråthen kjørt T-forden fra Hamar lørdag morgen. Men han tok ikke sjansen på å kjøre de bratte Espa-bakkene med tanke på at bensintanken er lavt plassert.

– Vi planlegger å kjøre til Motala i Sverige senere i sommer, for å kjøre styrkeprøven, forteller Bråthen.

På treffet traff han mange gamle kjente.

– Så her møtes vi, drikker kaffe, snakker med kjente og ser på biler, forteller Bråthen.

Fin hobby

T-forden var i rimelig bra stand da han kjøpte den, og han har kun bedrevet vanlig vedlikehold.

– Er det dyrt å ha veteranbil?

– Det er en hyggelig hobby, og alle hobbyer koster litt, svarer Bråthen.

Han innrømmer at han har tre veteranbiler til. To av dem er av merket Buick, mens den siste, en Packard 1923-modell er han nå i ferd med å sette i stand.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.