HA har tidligere omtalt hvordan ulv og bjørn herjer på beiteområdene i Hamar, Ringsaker og Løten.

Så langt har det blitt dokumentert 40 skader på sau i de tre kommunene. Skadene har skjedd innenfor sonen hvor beitedyr har prioritet, og derfor har det også blitt gitt fellingstillatelse.

Fylkesmannen har nå forlenget tillatelsen fram til 2. august, samt utvidet fellingsområdet. Bjørnen kan nå jaktes på i Hamar og Ringsaker, samt de delene av Løten, Elverum og Åmot som ligger nord for rv. 25 og vest for Glomma.

Fellingsleder Thormod Steenberg sier til HA at man ikke har sett snurten av rovdyr den siste uka, men at man er klare til å rykke ut dersom det skulle dukke opp nye spor eller skader.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.