Ulven ble skutt vest i Romedal ved 13.30-tiden onsdag.

Geir Magne Lillehov, leder for lisensfellingen i Stange, sier til HA at ulven ble observert onsdag morgen og at et jaktlag ble sendt ut.

- Siden 25. august har vi visst at det befinner seg én til to ulver i vår region. Det var merkelig stille på utmarksbeitet i sommer, men i september ble det tatt mange sauer i Stange og Romedal, sier Lillehov.

13.50-tiden fikk HA opplyst det var en stor hannulv som ble skutt ute i skogen.

Ulven ble felt som en del av lisensjakta. Ulven som ble skutt i Stange var den første i en kvote på 12 dyr.

Onsdag kveld opplyser Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn at ulven er en hann på 51 kilo.

- Det er et ganske stort dyr, sier Wilberg til HA.

Wilberg sier ulven trolig er mellom halvannet og to år gammel.

SNO har tatt prøver og sendt disse til Rovdata for DNA-testing. Dette kan gi svar på hvor ulven har oppholdt seg og hva den har bedrevet i tiden før den ble skutt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.