– Jeg har solgt på hvert eneste marked siden det ble starta opp og jeg må si jeg er imponert. Tatt været i betraktning er det imponerende at så mange kommer, sier Tor Bjarne Holmseth.

Les også: HAs leder handler om urbane Hamar denne helga

Han forteller at mange hamarsinger er innom boden hans for å skryte over opplegget som nå er i ferd med å bli en tradisjon i Strandgata-

– De synes det har blitt fantastisk, sier han.

Barna på plass

For loppemarked i Strandgata har blitt en stor suksess og til tross for at det til tider dryppet fra himmelen og været var surt til å være i midten av mai, måtte man trå forsiktig for å ikke skumpe borti folk når man ålet seg framover på fortauet langs Strandgata hvor bodene står tett i tett med de underligste tingene til salgs. Her kan man finne alt fra bøker, LP-er klær og til forunderlige konstruksjoner og verktøy undertegnende ikke aner hva er.

Og bak cafevinduene satt det også folk med kaffekopp og kakestykke foran seg. Hvis de da ikke besøkte en av de mange matbodene og investerte i en saftig burger eller et grillspyd rett fra grillen.

Og det er snakk om folk i alle aldre. Spesielt barna har funnet sin plass er både foran og bak de mange improviserte bodene.

Blant annet venninnetrioen Ingvild Egenes, Celine Austdal og Bettina Enger som alle går i 7. klasse på Storhamar skole.

De solgte leker de har blitt for store til, men hvor målet ikke bare var å tjene noen slanter inn mot sommerferien:

– Jeg synes det veldig bra at andre kan bruke lekene når jeg ikke selv gjør det, sier Enger.

Troll til ei krone

Litt lenger borte finner vi Odin Lunstein Aaslund (9) og Kendra Emilie Trysberg Mathisen (10) som har laget sin egen lille bod ved siden av bestemor sin.

Kenra kan fortelle at hun allerede har fått solgt alle Pokemonkortene sine for den nette sum av 200 kroner.

– Og dette trollet koster bare én krone, sier hun og drar kosedyret som er et troll fram fra haugen av andre kosedyr.

Den lille gutten Oscar Hauge var også på marked sammen med mamma Marita. Oscar, som var godt kledd for anledningen lot seg begeistre av en leketanks og var godt fornøyd da han kunne tusle bort med den under armen.