Ingen har sett storpuddelen Diva (11) siden tirsdag 10. oktober. Hunden stakk av fra sin matmor under en luftetur i skogkanten ved Bergum-feltet i Løten, og siden har hun vært sporløst borte.

TRODDE DIVA VAR PÅKJØRT

For Divas matmor har torsdagskvelden vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane, forteller Nina Mathisen i organisasjonen Med hjerte for hunder på rømmen reserveløsning. Torsdag ettermiddag fikk Mathisen en telefon fra Jernbaneverket med beskjed om at et tog hadde kjørt på en hund som ganske sikkert var Diva. Påkjørselen skjedde i Hjellum-området.

Mathisen videreformidlet beskjeden til Divas eier, men etter kort tid viste det seg at det likevel ikke var Diva som var påkjørt, men en annen hund.

– Divas eier ble informert om at hunden var påkjørt av toget, men så kom kontrabeskjeden, sier Mathisen.

– IKKE LØP ETTER HUNDEN

Dermed er Diva fortsatt på rømmen. Det er lett etter hunden i området rundt Bergum-feltet, og bilder av den mørkhårede storpuddelen er delt på organisasjonens Facebook-side «Med hjerte for hunder på rømmen reserveløsning».

Siden har 20.000 følgere, og Mathisen oppfordrer både medlemmer av Facebook-gruppen og andre til å se etter den 11 år gamle hunden.

Hunden har halsbånd med telefonnummer til eier og den er chippet. I sommer var den hos dyrlegen, som kunne konstatere at hunden var i fin form.

– Hva skal folk gjøre hvis de får øye på Diva?

– De skal sette seg ned på huk og gi hunden ro og skape tillit. Ikke plystre, rope eller løpe etter den. Vær rolig, så tør den å komme bort, og kontakt politiet, oppfordrer Mathisen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.