I 2016 inspiserte miljøvernavdelingen til Fylkesmannen i Hedmark tanklagring ved Atlungstad Brenneri. Inspeksjonsrapporten slo fast at det manglet en miljørisikovurdering av fyringsoljetanken som er på 10.000 liter, og står mot Mjøsa.

I virksomhetens tilbakemelding er det oppgitt at de vil bytte ut denne tanken med en ny dobbeltvegget fyringsoljetank på 5.000 liter. Dette mener Fylkesmannen er et godt tiltak for å redusere risikoen for lekkasje, men understreker viktigheten av å ha nødvendig vedlikehold av tanken når den settes i drift.

Fylkesmannen innser at det kan ta tid å få på plass den nye tanken, siden brenneriet er med i Riksantikvarens bevaringsprogram, men de etterlyser en risikovurdering som også omhandler faktorer som påvirker det ytre miljø, og ber om tilbakemelding innen 1. november.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.