Det er Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som har delt ut 193,4 millioner kroner til kommuner, frivillige organisasjoner og private aktører over hele landet.

4,1 millioner kroner av årets tilskudd gikk til Hedmark fylke.

Av dette havnet 1.025.000 kroner i Hamar.

Det står ikke noe om at manglende tildeling til andre kommuner på Hedmarken skyldes at de ikke har søkt.

I tillegg til de fem prosjektene i Hamar fikk 15 prosjekt andre steder i fylket til sammen tre millioner kroner.

4.064 FATTIGE BARN I HEDMARK

I en pressemelding skriver Bufdir at det bor 4.064 barn i husholdninger med vedvarende lavinntekt i Hedmark.

De 4.064 barna er fordelt på hele 12 prosent av husholdningene i fylket.

- 10 prosent av alle barn i Norge vokser nå opp i relativ fattigdom. Andelen har tredoblet seg siden 2001, og vi er bekymret for utviklingen. Det er store forskjeller mellom fylkene, kommunene og bydelene i de største byene, og tilskuddsordningen har som mål å utjevne noen av de problemene barna opplever som en følge av at foreldrene har dårlig råd, sier Mari Trommald, direktør i Bufdir.

DISSE FIKK PENGENE I HAMAR

Storhamar Fotball: 200.000 kroner.

Hamar kommune (Aktiv ung): 300.000 kroner.

Hamar Frivilligsentral: 100.000 kroner.

Hamar kommune (fritidsveileder): 300.000 kroner.

Gustavas Kullturfabrik (Hilde Gustava Ovesen;: 125.000 kroner.

STORHAMARS TILTAK

Storhamar Fotballs prosjekt heter "Arbeid, mestring og inkludering". Her er prosjektbeskrivelsen formidlet fra Bufdir:

"Målsetningen er å øke sosial inkludering og skape arenaer for mestring og medvirkning. Tiltaket innebærer å gi målgruppen arbeidstrening og norskkunnskaper gjennom praktisk arbeid og drift av kiosker, idrettsanlegg og klubbhus. Deltagerne skal lære samhandling og bli en del av et større fellesskap. I samarbeid med NAV er det opprettet en stilling i klubben for en som skal drive oppsøkende og integrerende arbeid opp mot målgruppen og få barn og unge med inn i tiltaket. "

HAMAR KOMMUNE I

Kommunens første prosjekt heter "Aktiv Ung - aktivitet for moro skyld".

Her er prosjektbeskrivelsen formidlet fra Bufdir: "Frisklivssentralen ønsker å videreføre og utvide tilbudet om bading, frilufts gruppe og ferietilbud til ungdom i målgruppen. Gjennom dette prosjektet er målet å fokusere i enda større grad på å integrere ungdom med innvandrerbakgrunn inn i våre tilbud. Det er ønske om å utvide samarbeidet med Flyktningkontor og kommunens mottaksklasser med tanke på utforming av tilbud og rekruttering. Tilbudene kan fungere som trygge mestrings- og integreringsarenaer som gjør ungdom i målgruppen bedre rustet til å delta på andre aktiviteter i samfunnet. Erfaring så langt viser at trygge, kompetente og stabile voksenpersoner er vesentlig i dette arbeidet."

HAMAR FRIVILLIGSENTRAL

Prosjektet heter "Barnetreffgruppe med aleneforeldre":

"Dette er et godt tilbud for de aleneforeldrene med barn som ikke har så mye midler til å kunne få til forskjellige aktiviteter med sine barn. Det er en god nettverksbygging for både barn og voksne. Alle deltagerne er med på å evaluere året som har gått og å legge opp året som kommer. Alle blir inkludert og hørt. Det går på rundgang hvem som hjelper til og er kontaktperson i gruppa i samarbeid med leder for Frivilligsentralen. Eller så deler de på litt forskjellige andre oppgaver innad i gruppa. Hverdagen til familiene blir mer opplevelsesrik når de kan være sammen i et stort nettverk."

HAMAR KOMMUNE II

Hamar kommunes andre prosjekt heter "Fritidsveileder". Beskrivelsen lyder slik:

"Opprette fritidsveileder for å motvirke konsekvenser av å vokse opp i fattigdom. Alle barn gis mulighet for en meningsfylt og aktiv fritid uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Sosialiserende aktiviteter tilpasset barnets behov og ønske. Tett og forpliktende samarbeid med kommunale etater. Styrke og videreutvikle gode relasjoner til lokale frivillige organisasjoner."

GUSTAVAS KULTURFABRIKK

Hilde Gustava Ovesen fikk tilskudd til prosjektet "Love Youth Art – kreativt og sosialt prosjekt for og med ungdom 13-25 år som ikke deltar på organisert fritidsaktivitet. Gratis og åpent for alle i målgruppen."

Beskrivelsen lyder slik: "Love Youth Art er et gratis kreativt lavterskeltilbud for ungdommer (13-20 år) i Hamar kommune som faller utenfor organiserte fritidstiltak pga. økonomiske og sosiale forhold. Det som i fellesskap blir produsert og skapt i løpet av året, har som mål å bli vist/ presentert i det offentlige rom minimum to ganger pr semester. - Møtetidspunkt: torsdager 1800-2000, Gustavas kulturfabrikk/ på de ulike arenaer som aktivitetene krever. Skoleruta følges. - To helger som ungdommene i samråd med lederne bestemmer. ( I disse ukene utgår torsdagene) - Sommerworkshop 24.-30. juli 2017 Samarbeider med ulike offentlige og private aktører, institusjoner og organisasjoner i løpet av året."

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.