Hedmarken tingrett har funnet mannen, som ikke bor i området, skyldig i grovt underslag av drøyt 480.000 kroner, bedrageri av 58.000 kroner, to tilfeller av dokumentforfalsking, tyveri av sju fakturaer og brudd på bokføringsloven.

– Vi skal bli byens beste. Historien skal vi glemme. Det har vi lagt bak oss nå. Nå ligger fokuset på å holde alt på stell og få ting til å fungere og gå rundt.

Ordene tilhørte den dømte mannen i 30-årene som høsten 2015 kom inn som daglig leder for et spisested i Hamar. Han uttalte dette til HA i forbindelse med at han tok over driften. I lengre tid forut for at ryddegutten kom på plass, hadde stedet vært preget av problemer.

Mannen møtte ikke opp til rettssaken i tingretten. I politiavhør har han forklart seg, men ikke erkjent straffskyld, selv om han har erkjent noe av de faktiske forholdene i saken.

HUSLEIE OG DEPOSITUM

Rundt 130.000 kroner av pengene som er underslått, er husleiepenger som mannen skulle utbetale fra selskapet til de som leide ut restaurantlokalene. I stedet gikk pengene til hans egen konto.

Ifølge dommen er mye av disse pengene spilt bort på nettgambling.

Resten av beløpet mannen er dømt for å ha underslått, er penger som skulle gått til å dekke depositum til eiendomsselskapet.

RETT I LOMMA

Retten mener også at fem store bedriftskunder i Hamar som spiste på regning i restauranten er blitt lurt til å betale til sammen rundt 58.000 kroner inn på mannens private konto i stedet for til restauranten. De fikk tilsendt faktura med hans private kontonummer på.

Mannen er også funnet skyldig i å ha forfalsket fakturagrunnlag samt for å ha stjålet cirka 10.000 kroner og sju fakturaer fra restauranten ei desembernatt i 2015.

SJU MÅNEDER

Hedmarken tingrett har satt straffen til fengsel i sju måneder.

I tillegg må han betale tilbake over 480.000 kroner til sin tidligere kompanjong i driften av restauranten.

Mannen er ikke på noen måte lenger tilknyttet den aktuelle restauranten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.