Sjusjøen Hytteutleie eies av Ringsaker allmenning.

De har rundt 100 hytter i alle størrelser som de formidler på vegne av hytteeierne til et økende marked.

Daglig leder Johnny Stafsnes-Gregersen forteller at de så langt har økt utleien i juli i år sammenlignet med juli i fjor med 20 prosent.

Aktiv ferie

– Vi merker at interessen for å oppholde seg på Sjusjøen sommerstid, er økende. Tidligere har sommeren vært lavsesong hos oss, men nå begynner besøket å nærme seg november i besøk, opplyser Stafsnes-Gregersen.

Han tror det skyldes økt satsing på sommeraktiviteter som sykkelturisme, men også at de har satset mer på markedsføring av området utenfor Norge.

Rolig hjørne i verden

Det er trendy med aktiv ferie. Samtidig er tross alt Sjusjøen i kort avstand til familieattraksjoner som Hunderfossen og Maihaugen på Lillehammer, som gjør at det er litt av hvert å foreta seg.

Stafsnes-Gregersen mener at mange familier også har oppdaget at hytter er konkurransedyktige på pris.

– For tiden er den norske kronen svak, noe som gjør det relativt sett billigere å feriere i Norge for nordmenn, og billigere også for utlendinger. Tror du det kan spille inn?

– Ja, det kan spille inn. Samtidig ser vi at det er en del uroligheter og terror rundt omkring i verden, noe som fører til at en del utsatte reisemål blir valgt bort. Sjusjøen oppleves i så måte som et veldig trygt og rolig område. Og samtidig får vi nok også drahjelp av kronekursen, tror Stafsnes-Gregersen.

Snøhaug på vent

Snøhaugen på bildet er kunstsnø som ble produsert sist vinter, og er lagt opp under spesielle presenninger for å tas fram til senhøsten og sesongåpningen på skiskyting og andre tidlige renn.

Det internasjonale skiskyttermiljøet er en viktig kunde for blant annet Sjusjøen Hytteutleie, som setter sammen pakker med innkvartering og bespisning til skiskytterstjernene.

– Alt gjør at aktivitet og arbeidsplasser på Sjusjøen sikres, og vi opplever mange gode tilbakemeldinger, noe vi også ser når kundene våre rater oss på internett, sier Stafsnes-Gregersen.

Sjusjøen Hytteutleie har for tiden 14 ansatte i hele- og delte stillinger, som tar seg av booking og renhold av hytter.

I 2016 var omsetningen på 19,4 millioner kroner. Årsresultatet for fjoråret kom på minus 339.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.