For det så ikke akkurat som de nøt elveløpet i Vingerjessa, de 13 ungdomsskoleelevene som stilte til start i fredagens ekstremsportøvelse. Først hadde de jogget 500 meter fra Løtenhallen til elva, før de skred ned i det få grader varme vannet ved skateboardbanen, dukket under og banet seg veg mot strømmen opp elva forbi Shell. Derfra beinfløy de tilbake til Løtenhallen, klissbløte og i frisk vårvind.

HER kan du lese HAs artikkel om Etreme-elevenes utfordring vinterstid. 

FRISK OPPLEVELSE

HA forsøkte å snakke litt med de unge ekstremsportsutøverne under øvelsen, men i stundens alvor, og kulde, var ingen av dem spesielt interessert i noe lengre intervju.

Fredrik Limoseth Sveen (16) og Markus Stensen (15) fortalte at de har vært med på elveløp tidligere også, før de plumpet uti.

– Jeg gjør det for å få en forandring i hverdagen, sa Markus, før guttene utstøtte noen spake brøl og turet av gårde oppover elva.

William Grini Andersen (13) er en annen Team Xtreme-deltaker.

– Gleder du deg, eller gruer du deg? spurte vi før han jumpet ut i det kalde vannet.

– Begge deler. Det virket gøy, sa William.

Minuttene etter gjenspeilet ikke ansiktsuttrykket hans noen voldsom glede over den bikkjekalde øvelsen, akkurat, men i likhet med 12 andre kan han krysse av for å ha utført nok en ekstremsportøvelse.

TØYER EGNE GRENSER

Team Xtreme er et opplegg som tilbys elever på alle trinn på ungdomsskolen. I alt er 24 elever med nå. Xtreme-leder, kroppsøvingslærer og assisterende rektor forteller at elevene må gjennomføre en viss andel av øvelsene som tilbys for å få den eksklusive Team Xtreme-T-skjorta. Elevene må ha godkjenning fra foreldre for å være med.

– Det handler om å tøye grenser og kjenne på mestringsfølelse, sier Svenkerud.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00