- Terskelen for å møte opp på et advokatkontor er ofte veldig høy. Lørdag ønsker vi å stille oss til rådighet slik at folk kan bli kjent med oss og hva vi kan tilby. En del konkrete saker folk ønsker å drøfte med en jurist vil vi også besvare der og da.
Det sier Anne Kristin Ofstad (36) til HA.

Hun er advokat hos Advokatfirmaet Campbell & Co i Hamar og juristforeningens prosjektleder for juristdagen.

Lørdag er Hamar en av 17 norske byer der den årlige juristdagen markeres.

FEM JURISTER GRATIS

I Hamar stiller seks til åtte jurister - om lag fem prosent av foreningens medlemmer i Hamar - opp gratis midt i gågata.

- Jeg har vært med på dette i om lag ti år nå. Det folk vanligvis spør etter er arv, ekteskap og fast eiendom, sier Truls Norderhaug (66). Også han er advokat hos Campbell & Co.

- Noe av hensikten med juristdagen er å være til stede for offentligheten. Det er også mange som spør om hva jurister gjør og hva slags løpebane man kan se for seg etter endte studier, sier veteranen.

Juristforbundet har 233 yrkesaktive medlemmer i Hedmark. 97 holder til i Hamar.

flere gratis-tilbud

Anne Marit Mork (53), kollega med Norderhaug og Ofstad, skal også jobbe gratis i noen timer lørdag formiddag:

- Mange saker kan løses bare ved å henvise til riktig instans. Det kan vi bidra med - i det daglig og nå på lørdag. Lørdag kan man få svar på mye av det man lurer på, sier Mork.

Hun minner også om ordningen med fri rettshjelp og at folk fra den lokale advokatforeningen to mandager i måneden stiller opp gratis i lokalene til frivillighetssentralen i Hamar.

De 15 minutter lange samtalene må bookes på forhånd via frivillighetssentralen.

IKKE SÅ KOSTBARE

Prosjektleder Ofstad ønsker å få med følgende:

- De fleste advokater og jurister er langt fra så kostbare å få råd fra som mytene tilsier. Det kommer an på hvor stor og vanskelig saken din er. Og aller viktigst; hvor tidlig ute du er, sier hun.

Mange av foreningens medlemmer jobber i det offentlige - i kommuner, fylkeskommuner og etater som Nav.

- Mange er ikke klar over det, men jurister i en offentlig etat er forpliktet til å gi deg råd, og dette er gratis, sier Mork.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.