Fra Hamar kommune stiller assisterende rådmann Terje Halvorsen, ordfører Einar Busterud, Stig Vaagan (V) og Michael Oreld (H).

Like før klokken 12 ble de sluppet inn i møterommet i regjeringskvartalet. Der ble de tatt imot av Bane Nors Anne Siri Haugen, Lars Eide og Sverre Setvik.

I tillegg var det embetsfolk fra kommunaldepartementet, samferdselsdepartementet og klima- og miljødepartementet til stede, pluss statssekretær Bjørnar Laabak (Frp) i kommunaldepartementet. Også underliggende etater er representert. Blant annet deltar Leidulf Mydland fra Riksantikvaren i møtet.

I møtet skal Bane Nor legge fram sitt svar på et ønske om tilleggsutredninger fra kommunaldepartementet, som de kom med i midten av mai. De har stilt en rekke spørsmål til begge trasealternativene gjennom Hamar, både det østlige og det vestlige, som Bane Nor har utredet.

Like etter klokken 14 var møtet ferdig. Ifølge presentasjonen kommer det kostnader på 700 millioner i tillegg for å gjøre den østlige traseen tilfredsstillende for jernbaneteknisk funksjonalitet (tilsving m.m.), mens den dypere senket kulvert vil koste 100 millioner kroner ekstra. 

Statssekretær Bjørnar Laabak i kommunaldepartementet opplyser at saken nå skal på høring blant de andre berørte departementene (samferdsel, klima og landbruk). Det er regelen at departementene skal ha tre ukers høringstid på seg.

- Vi satser på å ha en avklaring i løpet av august, antagelig i midten av august, sier Laabak.

Han har selv ikke landet på noen trase så langt.

- Vi har ikke konkludert, sier Laabak.

Ordfører Einar Busterud sier det nå foreligger to fullverdig utredete løsninger i øst og vest.

- Uansett trasevalg skal driftsenheten på jernbaneverkstedet opprettholdes. Det vil , beslaglegge et stort areal som ellers kunne vært brukt til byutviklingsformål, sier Busterud.  

Det betyr at jernbaneverkstedet må ha sportilgang også ved en østløsning. 

Etter møtet tror han ikke at det blir noen avklaring på traseen gjennom Hamar før i midten av august. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.