Odd R. Antonsens storband, Hamar domkor, barnekorene Amabile og Poco a poco, Tone Østlig og Nick Elliot bidrar til stort mangfold i konserten. Ole Elias Hock er konferansier. 

AKSJONSÅR

For 2017 er aksjonsåret for et nytt orgel til Hamar Domkirke. Dagens orgel er fra 1966, og da ble enkelte av pipene og fronten fra 1925 brukt om igjen. Men tidene har forandret seg.

– Vi ønsker ikke at dette skal høres ut som en klagesang, men heller et mulighetsprosjekt, sier domkantor Trond Våge. – Ønskene om musikk til gravferder og vielser har endret seg og stiller større krav til instrumentet. Vi synes Hamar fortjener et kirkeorgel som kan realisere alle typer orgelmusikk, både til kor og til orkester. Hamar domkirke er nå faktisk den eneste domkirken i landet som ikke har et oppgradert kirkeorgel, og det kan vi ikke vøre bekjent av, sier Våge.

ORGELMARATON

Målet for aksjonen i 2017 er å samle inn to millioner kroner. Med den summen i bakhånd håper komiteen i Hamar menighet å utløse midler fra fellesrådet og fra Hamar kommune. Et nytt orgel, med 42 piper, vil koste 8,5 millioner kroner. Da er det snakk om helt andre muligheter som åpner seg:

– Da kan orgelet kobles til synthesizere når det er behov og ønske for det. Da kan vi også ha spillebrett nede i kirken slik at en kan spille både oppe og nede, og med 42 piper blir det en helt annen klang, sier Trond Våge.

Orgelkomiteen har like godt kalt innsamlingsaksjonen for en orgelmaraton. For med 1.000 håndlagde deler på 42 piper kommer det tett opptil en maraton på 42.195 meter. For å gjøre aksjonen håndfast for publikum, har orgelaksjonen invitert publikum til å «kjøpe» piper. Her kan du donere penger til «en svært liten pipe» på 300 kroner, og helt opp til en «kjempepipe» på 20.000 kroner.

Men det er et godt stykke igjen til grunnsummen på to millioner ennå. Sparebanken Hedmark har bidratt med 125.000 kroner, orgelaksjonen fikk også offerpengene 1. påskedag, 5.000 kroner. Noen minnegaver har også kommet inn. Våger håper at næringslivet vil komme på banen for å sette litt fart i aksjonen. Konserten søndag er den første av flere «pipekonserter» der en håper at publikum er villig til å bidra litt. Utpå høsten blir det pipekonsert med swingbandet Aldershjemmet, og senere skal ungdomskoret Defrost ha egen konsert.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00