Det er god tradisjon at fjerdeklassingene på Lunden skole inviterer til basar. Men i år blir det en litt annen vri. Elevene stiller med egen bakerikafé med grove pizzasnurrer og pastasalat (med grov pasta, selvsagt) etter initiativ fra noen av mammaene i klassen.

– Jeg er utdannet kokk og ville gjerne slå et slag for et sunnere kosthold, sier Bente Anita Brustad. Fredag ble elevene derfor satt til å bake snurrer og lage porsjonspastasalet som skal selges på basaren. Ei av bakegruppene lagde også glutenfrie pizzasnurrer. Etter bakeøkta fikk alle fjerdeklassingene smake på det hadde laget.

Lørdag er det elevene selv som skal stå for salget. De skal også lage smoothie.

– Vi står for det sunne alternativet, men det skal også selges kaker og mat i kafeen på basaren, sier Brustad.

Nytt av året er også loppemarked. I tillegg er det stort lotteri med gevinster som ipad og iphone, besøk i Ankerskogen og i klatreparken på Helgøya, matkurs og bilvask.