- Vår tålmodighet har tatt slutt. Det hele har blitt en parodi, sier leder Erling Aas-Eng i Hedmark Bondelag.

Ulvestriden ble naturlig nok et sentralt tema da bondelaget åpnet sitt fylkesårsmøte på Scandic Ringsaker tirsdag. Irritasjonen er stor i bondelaget for at ulvestriden har fått lov til å eskalere over lang tid.

- Vi er redd for en sterk vekst i ulvebestanden inn mot sommeren. Da står beitenæringen midt oppe i problemet, sier Aas-Eng.

BER KOLLEGENE SLÅSS VIDERE

- Budskapet er at statsråden må gå av?

- Regjeringen sitter med ansvaret. Vi forventer at statsminister Erna Solberg tar tak. Vidar Helgesen har ikke vist godt lederskap, sier Erling Aas-Eng.

Ulvestriden ble også et sentralt tema da fylkespolitikerne drøftet jordbrukspolitikken under bondelagsmøtet tirsdag kveld.

– Jeg har prøvd å slåss. Dere må fortsette å slåss. Dette er en fundamental konflikt. For meg er det viktig å kunne produsere mat framfor å gjøre reservat ut av ting. Jeg er overbevist om at Stortingets vedtak blir effektuert, sier Gunnar A. Gundersen (H).

MÅ TA UT 100 ULV

Frykten til Hedmark Bondelag er at sendrektigheten i ulvestriden gjør at det må bli tatt ut rundt 100 ulv neste år for å opprettholde Stortingets ulveforlik.

Knut Storberget (Ap) ble utfordret på om at kunne garantere at Ap vil går for å ta ut så mange ulv.

- Jeg tør ikke garantere på mine kollegers vegne. Ap presset for et forlik i fjor. Ingen tvil om at vi vil finne løsning i forskriften for å kunne felle. Jeg mener at framtidig regjeringer må bruke regelverket i større grad enn vi ser i dag, sier Storberget.

STATSRÅDEN SATT BARE STLLE

Han mener samtidig at timeglasset for alvor er i ferd med å renne ut i ulvesaken:

- Det vi ser er en arrogant behandling av Stortingets flertall av klima- og miljøministeren, sier Storberget.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er heller ikke nådig i sin kritikk av stastråden:

– Det er snodig at det ikke kom et lovendringsforslag i fjor høst. Statsråden satt stille. Han satt stille til 20. desember. Det er grunnleggende dårlig jobb, sier Slagsvold Vedum

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00