"Utspillet til avtroppende fylkesleder Per-Gunnar Sveen i Hedmark AP om å oppheve ulvesona er uklokt. "

Det skriver nestleder Bente Elin Lilleøkseth i Hedmark Arbeiderparti, til daglig ordfører for Arbeiderpartiet i Løten, i en epost.

Eposten er undertegnet også av Ap-ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker og Ap-ordfører Nils A. Røhne i Stange.

TOPPENE MOT TOPPEN

Det er svært sjelden at man opplever så stor - og tydelig framført - kritikk mot en partiledelse fra partiets egne topper.

Elverum-avisen Østlendingen skrev torsdag at avtroppende fylkesleder Per-Gunnar Sveen snur i ulvesaken.

Sveen oppfordrer ifølge Østlendingen fylkesårsmøtet til å si nei til ulvesonen.

Samme Sveen er plassert på fjerdeplass på stortingslista til Hedmark Ap.

Og ulv er en av de størst sakene i Hedmark for tiden.

PROTESTERTE KJAPT

I en så betent sak fikk avtroppende nestleder Lilleøkseth raskt med seg Ap-ordførerne fra Stange og Ringsaker i et opprop der det heter slik:

"Utspillet til avtroppende fylkesleder Per-Gunnar Sveen i Hedmark AP om å oppheve ulvesona er uklokt. Det er forvaltningen av ulvestammen som er problematisk – og det er der kreftene må rettes inn. Ansvaret for at trykket oppleves særlig tungt innenfor sona, må Regjeringen Solberg bære etter at de 22.desember tilsidesatte vedtak om lisensfelling fattet i de regionale nemndene."

ER STERKT BEKYMRET

Videre heter det:

"Vi er sterkt bekymret over forslaget om å oppheve sona. Dette vil medføre større tap i husdyrtette strøk, mer lidelse for dyra og mer usikkerhet for bøndene. Vi ønsker, som Ap-ordførere på Hedemarken – å være tydelige på at sonepolitikken, selv om det ikke bestandig virker perfekt, er bedre enn frislipp over hele Hedmark."

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00