– Vi har jobba for dette i tre år, og lagt ned mye penger og energi. Det er veldig morsomt når det begynner, sier russepresident Sondre Thorsen Brendlien (18).

Rundt ham på Tjuvholmen vugger rød og blå russ til musikken, det er mye godt i glassene og russebussene står tett på rekke og rad. Det er offisielt: russen på Hamar katedralskole og Storhamar videregående er løs.

– Dette er slutten på barndommen. Etter dette begynner voksenlivet, fastslår Brendlien.

fjernet sex-knute

Men selv om den neste måneden vil stå i festens tegn, er det også anledning til å være melankolsk. Snart vil ungdommene fra Hamar og omegn være spredd over hele landet. Noen vil studere videre, noen trer på seg en grønn uniform, andre begynner å jobbe.

– Det er litt trist at vi er snart er ferdig på skolen. Snart ferdig med å gå sammen med alle de flotte folka på Katta, sier presidenten.

Han kan også fortelle at han før russetida fjernet en russeknute som ville gitt heder for å ha sex med sju personer på sju dager.

– Vi tok vekk den på Katta. Jeg spurte: hvorfor skal vi ha med den? Det ville bare laget oppstyr i media, sier Brendlien.

– glede er et stikkord

Utenfor en av de mange bussene står Herman Huuse (18) og Magnus Østgård Jensen (18) fra Hamar. De er klare for noen uker med festlig fellesskap, og de forteller at de har brukt mange timer i mange år på forberedelsene. Nå skal de få valuta for pengene.

– Dette blir slitsomt, men deilig. Glede er et stikkord. Vi har stått på dag og natt, og vi har venta tre år på dette, sier Huuse.

Festen kan begynne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.