For Vedum savner blant annet satsing på nye samferdselsprosjekter i budsjettet.

– På samferdsel følger man planen som har blitt lagt, men det er ingen nye satsinger for Hedmark. Det er i hovedsak et budsjett som bærer preg av nesten ingen nye grep for Hedmark, sier Vedum til HA.

– På stedet hvil?

– Ja, det er det. Og det at regjeringen på sin hjemmeside som punkt nummer to for Hedmark, løfter frem at de foreslår å videreføre tilskuddsordningen for sysselsetting av sjøfolk, er illustrerende, fastslår Sp-lederen.

KRITISK TIL HV-KUTT

Vedum mener at bredbåndsutbygging er viktig for både Hedmark og Oppland, og savner en satsing her. 

– Det at man halverer støtten til bredbåndsutbygging, er veldig dumt, sier Vedum, som også er kritisk til at pendlerne får dårligere kår. 

– Pendlerne får skatteskjerpelser, og kommer dårlig ut, sier Sp-lederen.

– Det er også synd at man kutter i Heimevernet. Det er den delen av Forsvaret som har litt volum, og har litt tilstedeværelse lokalt. 

VIL HA PENGER TIL BIOØKONOMI

– Hva vil dere i Senterpartiet og opposisjonen gjøre fremover nå?

– Vi kommer til å være veldig opptatt av kuttene i Heimevernet, og det er noe jeg kommer til å fremme veldig kraftfullt. Heimevernet er en viktig del av den lokale beredskapen. Så vil vi gjøre det vi kan for bredbånd, sier Vedum, og legger til at kommuneøkonomien, bemanning i politiet og det å binde store midler til store prosjekter på veg og jernbane også vil være viktig i et Hedmark-perspektiv.

Og til slutt vil han slå et slag for skog- og jordbruksnæringene.

– Det hadde vært fint med mer midler til å utvikle bioøkonomien i Hedmark, sier Vedum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.