- Nå har vi nådd et mål til. Kampen er snart slutt, mener Øystein Krogsrud. Han er en av dem som har stått sterkest på barrikadene for øst-alternativet.

- Det som er spennende nå er hva som skjer ved et eventuelt regjeringsskifte, men også i Arbeiderpartiet er det en prosess på gang. Anette Trettebergstuen er jo blant annet klar på at hun støtter øst, sier Krogsrud mens han skåler med Høyres Kristian Tonning Riise ute i bakgården på Gregers.

- Når skjønte du at noe var i ferd med å skje?

- I dag tidlig postet Knut Fangberget på Facebook at det skulle være et pressetreff med statsministeren og kommunalministeren klokka 12.00. Og så ble jeg bedt om å stille til et intervju klokka 12.30. Da begynte jeg jo å skjønne hva dette dreide seg om, smiler Krogsrud.

- Hvor lenge har du visst om dette, Kristian Tonning Riise?

- Jeg begynte å skjønne det for en liten stund siden, men det ble vel ikke formelt vedtatt før i regjeringskonferansen i dag. Vi begynner å se målstreken nå, etter at Knut Fangberget og jeg har jobbet med dette i seks-sju år. Nå har vi fått klar beskjed om at øst er det foretrukne, sier Kristian Tonning Riise.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00