–Det er ikke bare AnJazz som tilbyr jazz her i Hamar. Hamar Jazzklubb har fire fem arrangementer i halvåret med nasjonale storheter, og det er aldri noe problem å finne toppfolk som har lyst til å spille her i Hamar, sier bookingansvarlig og styremedlem i Hamar Jazzklubb, Morten Strypet.

Han forteller videre at klubben nå tar grep for å skape lokalt engasjement blant jazzinteresserte publikummere og musikere på Hedmarken.

– I høst har vi hatt et par lokale band på scenen, og det har vi tenkt å utvikle videre. For oss som jazzklubb er det viktig at vi gir lokale musikere en scene, sier han.

Som et ledd i den lokale satsingen har jazzklubben dessuten invitert saxofonisten John Pål Inderberg til byen, Han kommer til Hamar med et opplegg som strekker seg fra 30.–31. mars.

Internasjonal stjerne

– Der inviterer vi jazzinteresserte folk, både musikere og publikum, til workshop og musikkdiskusjon. I tillegg blir det konsert med Inderberg sammen med et lokalt band fredag kveld, sier Strypet. Den lokale musikeren Olav Slagsvold har tidligere studert under Inderberg på jazzlinja i Trondheim. Han er klar på at både publikum og lokale musikere kan glede seg.

– Som musiker er han kjent langt utenfor Norges grenser, men han er også godt kjent som pedagog. Han kan vi dra nytte av her i Hamar, og alle er invitert til både workshop og konsert, sier Slagsvold.

– Vi har allerede 20 påmeldte som vil høre hva Inderberg skal formidle rundt jazz og improvisasjon, sier Strypet.

– Mange gode konserter

Begge to er klare på at Hamar har mye å tjene på å skape et større miljø for lokale jazzentusiaster.

– Det er viktig å bygge en scene og lage en klubb som ivaretar de lokale kreftene. Jeg har i alle fall savnet en plass der man kan møte likesinnede, sier Slagsvold.

Morten Strypet forteller at jazzklubben har registrert en positiv trend i løpet av de siste månedene.

– Vi arrangerer mange kjempegode konserter, og nå i det siste har vi sett at det kommer stadig flere publikummere, sier Strypet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00