«Spiller for livet» heter forestillingen som Åse Kleveland med band framfører i Flagstadsalen i kulturhuset fredag kveld.

Egentlig skulle de vært her for trekvart år siden, men den gangen løp Åse Kleveland for fort i ei trapp, og brakk skuldra. Så nå blir det ekstraomgang.

– Det er moro å skulle opptre for første gang i kulturhuset i Hamar. Og alt tyder på at Sigbjørn Johnsen vil stikke innom med et bidrag eller to.

– Jeg gleder meg veldig til å se Sigbjørn igjen, sier Kleveland.

For det har gått en stund siden de i 1990 var førstereisjente og førstereisgutt i Gro Harlem Brundtlands regjering.

sjefet med mye

– Når jeg nå har tatt opp sangen igjen, er det som en slags ekstraomgang når det gjelder artistvirksomhet, sier hun.

– Siste gang jeg gjorde noe tilsvarende, var med Ballade på 80-tallet.

– Siden har jeg holdt på å sjefe med så mange forskjellige ting, sier hun. Blant annet har hun vært direktør for Tusenfryd, kultursjef for OL på Lillehammer, direktør for Svenska filminstituttet og direktør for Rikskonsertene – for å nevne noe.

Det varte til hun for tre-fire år siden kjente at hun lengtet etter musikken igjen.

PLATEDEBUT SOM 16-åring

Gjennom årene har hun utfoldet seg med en veldig musikalsk bredde, fra hun som 16-åring platedebuterte og markerte seg på Ti i skuddet med Dylans «A Hard Rain’s A-gonna Fall». Med på den musikalske reisen hun nå innbyr til, er både Händel, Dylan, Grand Prix, Ballade og Bowie.

– En musikalsk reise fra 1965 til 2017, sier hun.

– Det er fryktelig moro å være ute på vegen igjen, komme ut og treffe publikum, sier hun.

Og denne gangen altså forsterket med Sigbjørn Johnsen.

Og ingen må bli forundret om det blir Prøysen de kommer til å gjøre sammen.

– Men egentlig kan det nesten bli hva som helst, sier hun.

– For jeg tror Sigbjørn Johnsen har en stor glede av å synge. Tenk hvor hyggelig det var å få være kulturminister med en så kulturelt interessert finansminister!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.