Aldri har det vært mer på programmet. Og det blir flere kokkeluer å se og mer mat å smake og kjøpe enn noensinne. Tidenes fjerde utgave av mat- og landbruksfestivalen «Midt i matfatet» blir en storsatsing for lukter og smaker.

Det første året var det 12.000 i Vikingskipet. Siden har besøket ifølge Viggo Sundmoen i HOA svingt mellom 9.000 og 11.000. I år tilsier programmet at arrangøren har håp om ekstra godt besøk.

Festivalområdet i Vikingskipet vil i år også få en ansiktsløftning for å bli hyggeligere og mer intimt. For 13.000 kvadratmeter hallflate innbyr ikke nødvendigvis til det intime, og det har vært en utfordring for arrangøren. Så i år har de valgt å komprimere opplegget for å gjøre det enda hyggeligere, både for publikum og de om lag 120 utstillerne, sier Sundmoen.

mange slags opplegg

Blant arrangementene som skal bidra til det, er flere kuriøse innslag. Sonja G. Wiken nevner for eksempel biff- og bearnaisekurs med bondelagskokken Nils-Henning Nesje og lokalmatforkjemper Gunnar Nagel Dahl, muligens spesielt rettet mot mannfolk. Bondelagskokken skal også servere «Fifty Shades of Pig», for å vise hvordan en gris beines ut, sys sammen og klargjøres for helsteking.

To lag med kakekrigere skal også i aksjon; her er det Patrick Thoresen og Kjetil Martinsen som skal konkurrere i kakepynting mot Anders og Jonas Kippersund.

Gratis på Fredag

På fredagen blir det gratis adgang for alle. Om formiddagen denne dagen kommer også 800 elever fra 10. klasse som har eget opplegg i regi av Hedmark fylkeskommune.

Ellers er Bondens Marked i år representert i styringsgruppa. Og igjen er bjønnburger fra Løiten Hjorteoppdrett blant innslagene. Det blir også over 50 sorter øl i utsalget, Og flere catering-bedrifter er med for å presentere seg.

Også for ungene er det mange aktiviteter, fra kalvemønstring til hamburgerskole og hoppe i halmen.

Dessuten blir det mye dyr til stede, blant dem kjendisoksen Braut, og utendørs blir det traktorbane.

– Vi har fått et godt fotfeste i regionen. Men det er fortsatt muligheter til å utvikle «Midt i matfatet» til å bli enda større, sier Sonja Wiken og Viggo Sundmoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.