Klokka er fem, det er onsdag ettermiddag og Sigurd Arnekleiv Bækkelund (21) fra Hamar er akkurat ferdig med dagens øvelse sammen med Ungdomssymfonikerne på Elverum Folkehøgskole. Det er den andre dagen av programmet, som startet den 2. januar med øvelser og kurs og avsluttes den 6. januar med konsert i Terningen Arena.

Lærerikt og krevende

– Jeg koser meg veldig. Øvelsene og alt fungerer veldig bra. Vi har felles øvelser med hele symfonien og gruppeøvelser med de enkelte instrumentene. Det er helt utrolig lærerikt, det gir deg et kjempe kick og er veldig inspirerende. Programmet er vanskelig, men det kommer til å gå seg til i løpet av uka med øvelse, forteller Arnekleiv Bækkelund.

Selv er Sigurd Arnekleiv Bækkelund den eneste fra Hamar som er med i Ungdomssynfonikerne. Han var med i sommer også, på et tilsvarende opplegg.

– Opplegget er for å gi musikkstudenter musikkerfaring. Det er mange flinke som er med, så jeg sitter der og måper, forteller han.

Fiolinist

Bækkelund spiller andrefiolin. Det har han spilt siden han var åtte år.

– Nå kommer jeg rett fra en øvelse hvor jeg har spilt med de andre andrefiolinistene. De øvelsene er veldig lærerike og spennende, forteller han.

Fantastisk følelse

De hundre musikerne jobber fram mot konserten den 6. januar.

– I sommer var det helt fantastisk å spille konsertene og konserten på lørdag blir nok også kjempemorsom! Jeg gleder meg til å spille noen av de beste klassiske verkene som er laget. Spesielt Gustav Mahlers «Adagietto», for han skriver så utrolig godt for orkester og det samme gjelder Richard Wagners «Vorspiel» og «Liebestod», som er helt utrolig å spille. Det er en helt ubeskrivelig følelse når 100 stykker spiller dette sammen og lager vakker musikk, forteller en oppglødd Sigurd Arnekleiv Bækkelund.

Deretter er det tid for middag, mer øving på egen hånd, samt litt sosialisering med de andre musikerne fra fjern og nær. Ungdomssymfonien i Elverum er som en leirskole for unge symfonikere.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00