Ungdomsfestivalen med fokus på miljø kunne i år by på et variert program på scenen, med alt fra rock og metall til pop og indie. Lokale artister så ut til å trekke folk til Hamar Park lørdag ettermiddag, og festivalen kunne i tillegg friste med både vegetarburger og vaffler, badminton, og loppemarked.

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Emma Bjørgan Dalen kunne ved 18-tiden melde om rundt 200 besøkende så langt. 

- Det synes jeg er veldig bra med tanke på at ingen av hovedbandene har spilt ennå. Jeg håper på omkring 400 i dag, og kvelden er fremdeles ung! En god blanding av folk har møtt opp så langt. Dette er jo en veldig hjemmesnekra festival, og det er blitt lagt inn en kjempeinnsats for å få til dette! sier hun.

Hun forteller videre at de håper å kunne arrangere festivalen igjen neste år, og at de er i full gang med å rekruttere nye, yngre medlemmer da mange i festivalstyret flytter for å studere til høsten.

LES OGSÅ: Helgrønn storsatsing for både unge og voksne 

Nes-bandet Adsecula var av de tyngre innslag på scenen, og kunne fortelle om "grisefet lyd" i det varme været. De var fornøyde med egen opptreden, og vokalist/gitarist Henrik Langgård og gitarist Torgrim Elvsveen oppfordret alle til å sjekke ut bandet på Tømmerstock i Brumunddal neste helg. Adsecula planlegger å spille inn sitt andre album til høsten.

Hanne Lone Høyby (18) fra Brumunddal og Fiva Emilia Johnson (19) fra Vang synes opplegget i Hamar Park var kjempebra organisert.

- Det var veldig bra at de har et så variert program. Jeg skal ta turen innom loppemarked snart! forteller Høyby.

- Bra med engasjert ungdom

Ellinor Maurstad (21) og Anna Thompson (19) fra Elverum var til stede for å promotere Volumfestivalen, som arrangeres i Elverum sentrum neste helg fra 22-25. juni. De var begge imponerte over arrangementet i Hamar Park.

- Man får veldig mye for pengene. Det er bra at ungdom engasjerer seg så mye, sier Thompson. Hun gledet seg til å se Killer Kid Mozart spille, mens Maurstad hadde sett fram til Razika fra som dessverre måtte kansellere.

LES OGSÅ: Ny Mylder-festival i 2017